Tužilaštvo ponovo: Hrkalović i Stefanović biće saslušani o Milenkoviću, u svojstvu građana

Više javno tužilaštvo objavilo je pojašnjenje u kom navodi da će Sektor unutrašnje kontrole MUP po nalogu VJT obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu građana.
Tužilaštvo ponovo: Hrkalović i Stefanović biće saslušani o Milenkoviću, u svojstvu građana
Foto: 021.rs
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da će Sektor unutrašnje kontrole (SUK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po nalogu tog tužilaštva obaviti razgovore sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović u svojstvu građana, u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.
"Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem Milenkovića", navodi se u saopštenju tužilaštva, nakon što su za N1 rekli da nisu izdali nalog za saslušanje Hrkalović i Stefanovića.
Tužilaštvo u saopštenju dodaje da su Stefanović i Hrkalović pozvani da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalović ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.
 
Po nalogu tužilaštva, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodi se u saopštenju koje prenosi N1.
 
Podsetimo, prvobitno je MUP saopštio da su ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole MUP-a. Kako je MUP naveo u saopštenju, oni su pozvani na razgovor "radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti". MUP je naveo i da je to učinjeno po nalogu Višeg javnog tužilaštva. 
 
Međutim, ubrzo je Tužilaštvo demantovalo MUP da su izdali nalog za saslušanje Hrkalović i Stefanovića.
  • xxx

    24.06.2022 05:35
    Narodna izreka kaže
    Dvoje loših "ubiše" Miloša (u ovom slučaju Milenkovića).
  • slavko

    23.06.2022 21:41
    Uporni iz sekte da sve policajce koji misle svojom glavom i imaju integritet da časno rade svoj posao,satanizuju,oklevetaju i oteraju iz policije.
    Tužilaštvo beda i jad.Da nam je pola Laure Koveši, zatvori bi bili tesni.
  • max

    23.06.2022 20:39
    Njofra i botoksana hijena
    Ova dva stručnjaka treba da su u buvari bar na 20 godina. Ali kada se vratimo unazad i shvatimo ko ih je postavio na funkcije, ko ih je grlio na grudima i mazio, onda je jasno zašto su zaštićeni. Puno znaju, pa nije vreme da se otkrivaju tajne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.