FOTO, VIDEO: Policija kontrolisala putnike vozova i prtljag, moguće osnivanje posebne jedinice

Pripadnici policije ispostave za bezbednost na železnici Beograd sproveli su jednodnevnu akciju na železničkim stanicama Prokop, Zemun i Vukov spomenik i kontrolisali 70 vozova.
U pitanju su četiri međunarodna, 35 brzih i 31 putničkih, a kontrola je izvršena u okviru međunarodne akcije "Railpol".
Tokom ove akcije policija je proverila identitete 85 osoba i izvršila kontrolu 55 putničkih prtljaga, a prilikom postupanja nije bilo dovedenih lica u službene prostorije policije, ali su protiv dve osobe podnete prekršajne prijave iz Zakona o ličnoj karti.
Na auto-vozu koji je sastavni deo međunarodnog voza Beograd - Bar pregledano je i provereno 29 putničkih vozila u cilju provere ispravnosti vozila i izvršena je provera 30 putnika.
 
 
Od početka 2022. godine, održane su još dve ovakve akcije - 19. januara, kada su kontrolisana ukupno 24 voza, i druga 16. marta, kad su kontrolisana 22 voza. 
 
Policijska ispostava za bezbednost na železnici u prethodnih šest meseci kontrolisala je i pregledala 625 teretnih vozova jedne kompanije koja je kroz Srbiju prevozila robu do zemalja zapadne Evrope. Takođe, od 20. marta ove godine policijski službenici  izvršili su pratnju oko 1.300 brzih vozova "Soko" na relaciji Beograd - Novi Sad. 
 
 
S obzirom na to da sada kroz Srbiju ponovo prolazi veliki broj putničkih i međunarodnih vozova, da je železnička mreža svakim danom veća, u MUP-u vrlo ozbiljno razmišljaju da se osnuje jedinica za bezbednost na železnici. 
 
"Policijski službenici Policijske ispostave za bezbednost na železnici od početka godine zaplenili su u 80 navrata različite vrste narkotika kod putnika i zatekli dvojicu izvršilaca džepnih krađa u vozu. Takođe, mi smo efikasnim radom identifikovali troje maloletnika koji su na stajalištu Kamendin kamenjem oštetili karoseriju voza 'Soko'.  MUP će u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu železničkog saobraćaja", istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.
  • Nikola

    30.06.2022 23:17
    @M
    Trkeljišu i kad ideš autom, možda čak i više. Redovno stoje na naplatnim rampama Novi Sad istok i Stara Pazova, a ima ih i na ulazima u grad.

    Ne znam zašto bi ti smetali ako ništa nisi skrivio. A mogu da odvrate lopove i džeparoše.
  • B

    30.06.2022 18:36
    V
    Uvjek bi i treba da bude i policija i žandarmerija i psi ...Posten covjek postiva policiju...tko se plaši ..neka ide pješke
  • Smile

    30.06.2022 18:22
    A mi iz
    A mi iz Šida, SM i Rume da se vozom vozamo samo do Golubinaca...???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija