Članica Saveta REM-a pohvalila rijaliti program Pinka: Otvara pitanja od društvenog značaja

Članica Saveta REM-a Aleksandra Janković pohvalila je rijaliti program televizije Pink jer, kako je rekla, otvara pitanja od društvenog značaja, kao što su pitanja o abortusu, crkvi ili toleranciji.
"Vi ste naučili ljude da tolerišu jedni druge, a ljude koji gledaju naučili ste kada se koji verski praznici slave", obratila se Janković vlasniku Pinka Željku Mitroviću nakon predstavljanja elaborata njegove televizije na konkursu za dodelu nacionalne frekvencije.
Mitrović je potvrdio da je "previše dobrih stvari emitovano", i dodao da nije tačna "priča o nasilju" i da nasilje nije emitovano na nacionalnoj televiziji, već "na strimovima gde je dozvoljeno".
Članica REM-a Višnja Aranđelović pitala je da li će Mitrović nastaviti da u informativnom programu iznosi optužbe na račun pojedinaca koji nisu u mogućnosti da se brane, i koja je garancija da toga neće biti. 
 
"Uvek kad sam pisao otvorena pisma, televizija Pink je bila napadnuta. Zadržaćemo pravo da branimo kompaniju ili zaposlene od svakog brutalnog napada, a ako bilo gde prekršimo zakon, imamo vas da nas kaznite ili oduzmete frekvenciju", rekao je Mitrović.
 
On je istakao da se ne treba osvrtati na prošlost.
 
"Pošto nam niste uzeli frekvenciju, ta priča je završena. Da je bio problem, vi biste nam je oduzeli", rekao je Mitrović.
 
Na pitanje da li će u pismima koristiti jezik mržnje kao do sada, vlasnik je rekao da "ne podnosi jezik mržnje".
Podsetimo da je 021.rs u junu napravio onlajn anketu sa pitanjem "da li biste ukinuli rijaliti programe?" Čak 91 odsto čitalaca je reklo da bi ukinulo ovakvu vrstu programu. Međutim, pravu lavinu anketa je izazvala na društvenim mrežama, gde ju je na Fejsbuku komentarisalo više od 6.000 korisnika ove društvene mreže. 
 
Zbog nasilja u rijaliti programu "Zadruga" nedavno se oglasio i Autonomni ženski centar, koji je uputio otvoreno pismo Savetu Regulatornog tela za elektronske medije.
 
"Nasilje kome su žene, ali i muškarci, izloženi unutar rijaliti programa Zadruga ne samo da je često i brutalno, već je takođe vidljivo celom društvu i utiče na stvaranje i podržavanje negativnih modela ponašanja. Sva ljudska prava i dostojanstvo tih ljudi su narušeni, i to pred očima svih nas, a oni koji to promovišu i na tome zarađuju, ostaju nesankcionisani. Svi dosadašnji zahtevi drugih organizacija, građanske peticije, kao i naša ranije obraćanja istim povodom, ostali su bez ikakve reakcije, što Regulatorno telo za elektronske medije stavlja na spisak odgovornih za stanje u društvu, promociju nasilničkog ponašanja i strah građana", navodi se u otvorenom pismu.
  • Tomić Goran

    15.07.2022 22:31
    Sramota
    Koja smo mi trulež
  • Ex faca

    14.07.2022 10:33
    ako je OK
    ... onda nedeljom umesto mise u crkvi prikazivati najburnije i najzanimljivije isečke iz Zadruge, narod pita itd. Ako e Bogu to milo da gleda onda svrstati u naučno istoriski program. Ovamo, u porti crkve i unutar nje je skaradno reći težu reč od ,,jadna ti baba" što se smatra strašnom psovkom. Toliko o dvostrukom moralu. Dok je tako vernik nikako neću biti
  • Nikola

    14.07.2022 09:12
    Pogledajte samo minuse na komentare koji kritikuju ovu izjavu "dame" iz REM-a! Srbija je vec zatrovana i moralno degradirana. Jedan komentar pravilno kaze, uvesti PINK rijaliti u skole pa da znamo sta nas ceka. Totalni pad morala. I naravno, REM treba da zabrani staru narodnu muziku, sve one normalne kulturne emisije na TV i da samo forsira Marica i Mitrovica. Napred! Vladavina M&M i naravno uz blagoslov despota i njegovih ulizica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.