Zorana Mihajlović: Struja mora da poskupi, pripremljena je uredba za ugrožene građane

Ministarka rudarstva i energetke Zorana Mihajlović izjavila je da struja mora poskupeti, te da je to stav ministarstva na čijem je čelu, ali i Fiskalnog saveta.
Zorana Mihajlović: Struja mora da poskupi, pripremljena je uredba za ugrožene građane
Foto: Pixabay

Navela je da "nema razgovora i dogovora o visini poskupljenja, ali da Ministarstvo smatra da je to neophodno".

"Koliko god mi želeli da ne utičemo na inflaciju održavanjem cena električne energije, mi time direktno urušavamo EPS", kazala je ministarka.

Prema njenim rečima, da cena struje mora da se poveća mišljenje je i Fiskalnog saveta, a dodaje da je njihova procena da struja mora poskupeti 15 do 20 odsto.
 
"Spremili smo uredbu za energetski ugrožene kupce, da obezbedimo ona domaćinstva koja ne mogu da plate električnu energiju", navodi Mihajlović. 
  • Dr Miggyy

    20.07.2022 19:22
    Nema nam spasa!?
    Miništarka Mihajlobić je preložila poskupljnje struje do 20%. I to je važilo sve dok nije presednik osmislio poskupljenje struje do 10%, ona je brže bolje promenila svoj mudri nalaz da struja treba da poskupi za 10%, onako poltronski i uvlakački. Za nas nema budućnost u proizvodnji.potrebne struje, jer EPS vode pečenjari, poltronii nedovoljno priučèni stručnjaci. Ukratko, biće nam kako nam bude, za boljitka nema mesta sa pomenutim "stručnjacima".
  • Ing

    18.07.2022 22:26
    Ftn
    Struja ne mora da poskupi..evo u Sloveniji razmisljaju da cak i spuste cenu elektricne energije..kazu da je njena cena precenjena..
  • Gogi S.

    18.07.2022 21:18
    Cepaj gluperde
    A za kladionice cena struje iz 2019 e godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.