Moskva: Odluka Prištine još jedan korak ka proterivanju Srba s Kosova

Odluka vlasti u Prištini da od 1. avgusta počnu da primenjuju nova pravila predstavlja "još jedan korak ka proterivanju srpskog življa sa Kosova", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Moskva: Odluka Prištine još jedan korak ka proterivanju Srba s Kosova
Foto: Pixabay

Ističe se da je cilj te odluke da se sa Kosova "istisnu srpske institucije koje obezbeđuju zaštitu prava srpskog stanovništva od samovolje prištinskih ekstremista, na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem", prenosi Sputnjik.

"Lideri kosovskih Albanaca znaju da Srbi neće ostati ravnodušni kada je reč o direktnom napadu na njihove slobode i namerno idu na eskalaciju situacije kako bi pokrenuli vojni scenario. Naravno, na meti oštrih napada nalazi se i Beograd koji Zapad želi dodatno da neutrališe albanskim rukama", stoji u saopštenju.
Moskva je pozvala Prištinu, kao i "SAD i EU koji stoje iza nje", da prekine sa provokacijama i da poštuje prava Srba na Kosovu.
 
"Ovakav razvoj situacije još jednom pokazuje neuspeh posredničke misije Evropske unije. To je i primer kakvo je mesto pripremljeno Beogradu u Uniji, koja predlaže Beogradu da faktički prihvati obespravljenost svojih sunarodnika“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.
  • Лиманац

    01.08.2022 20:12
    Где су сада лицемери што подржавају Украјину да подрже територијални интегритет Србије?
  • kgb

    01.08.2022 14:04
    Kome još uvek nije jasno šta je sve KGB zakuvao na Balkanu u poslednjih 35 godina?
  • Pedja

    01.08.2022 09:26
    Izuzetno su zabrinuti
    Jedva čekaju da ovde izbije rat, i učiniće sve da se maksimalno zakuva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.