Žena poginula na pruzi kod Valjeva

Jutros u sedam časova, na putnom prelazu između stanica Valjevo i Divci na barskoj pruzi, poginula je jedna žena, saopštila je kompanija "Infrastruktura železnice Srbije".
Žena poginula na pruzi kod Valjeva
Foto: 021.rs
Uz saučešće porodici, naveli su da je na ženu naleteo putnički voz dok je pokušavala da pređe prugu u trenutku kada su rampe bile spuštene.
Železnički saobraćaj na ovom delu barske pruge trenutno je u prekidu, potvrdili su iz "Infrastrukture železnice Srbije", uz napomenu da je uviđaj u toku.
Naglasili su da je putni prelaz na kome se desila nesreća obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijom.
 
"Svi uređaji na putnom prelazu su u trenutku nesreće bili ispravni i redovno radili, što je potvrđeno i na video snimku sa nadzornih kamera na tom mestu", istakli su u saopštenju.
 
Apelovali su na građane da na putnim prelazima poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, i upozorili da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena i na mestima gde to nije dozvoljeno, pa su pozvali na poštovanje svih znakova upozorenja.
 
"To je jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi. Ni jedno tehničko – tehnološko rešenje ne može da spreči tragediju, ako se učesnici u saobraćaju ponašaju nesavesno i neodgovorno prema sebi i drugima", zaključili su iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.