Otkazana Parada ponosa u Beogradu

Parada ponosa zakazana za sredinu septembra biće odložena ili otkazana, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Otkazana Parada ponosa u Beogradu
Foto: 021.rs

Kako je naveo, ta je odluka doneta u dogovoru sa većinom članova Vlade Srbije i premijerkom. Vučić je poručio da Evroprajd ne može da se održi u trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji.

"To ne govorim zato što sam mnogo srećan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica", poručio je Vučić.

Po njegovim rečima, mnogo je laži izrečeno o o tome događaju, da će neko da napada manstire...
 
"A litije predvode raščinjeni monasi, neprijatelji SPC, al' valjda drže po jednu ikonu u ruci, sve teatar apsurda. Moramo da se bavimo i energetikom i hranom, svim policijskim mogućim stvarima, od svih kriza koje danas imamo... U neko drugo vreme, malo srećnije, kada bude bilo malo manje laži i malo manje izmišljanja... Za one koji kažu da im je to jednako važno kao i Kosovo, tim velikim rodoljubima kažem - sram vas bilo", zaključio je Vučić.
  • Milutin

    29.08.2022 00:03
    Cirkus
    Zemlja
    u kojoj jedan čovek
    u jednom danu otkazuje (zabranjuje?) gej paradu i gej osobu postavlja za premijera daleko je od normalnosti.
    Vidi naslov.
    Cirkus.
  • realno

    28.08.2022 23:44
    peder i lezbejka
    otkazuju Pride, Srbija brale i sele.
  • Ns 49

    28.08.2022 13:04
    Naravno da sam protiv ovakve parade a i ne znam šta i sa čime se oni ponose. Ali toliko su uporrni i ojačali, puni para pa mi nešto dođe da ih ipak puste neka se šetaju. Nešto spominju da bi ih došlo 15.000 iz inostranstva pa bi dosta para potrošili.
    Za takve pare da im damo d...
    Jedino razmišljam kad bi moj sin koji je prava muškarčina od 195 cm doveo "prijatelja" takvog kao on kako bih se osećao. Strašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.