Otkazani razgovori Beograda i Prištine

Razgovori Beograda i Prištine otkazani su i neće biti nastavljeni sve dok se ne reši situacija na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak, rekao Borko Stefanović.

Razgovori Beograda i Prištine otkazani su i neće biti nastavljeni sve dok se ne reši situacija na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak, rekao Borko Stefanović.

 

"Jedina tema je situacija na prelazima na Jarinju i Brnjaku i pokušaj da kroz dijalog sa međunarodnom zajednicom taj problem rešimo i smirimo situaciju", ukazao je Stefanović.

On je naveo da "sve dok se taj problem ne reši nećemo moći da ulazimo u razgovore koji bi definisali neke druge teme".

"Mislim da u ovoj situaciji apsolutno nije realno da se priča o električnoj energiji, Telekomu i regionalnim inicijativama dok neko vrši nasilje nad nenaoružanim gradjanima", kazao je Stefanović.

Stefanović je kazao da će tim iz Beograda u Briselu ostati sve dok se ne vidi da li će sutra biti nastavljen dijalog i sa kojom temom.

"Za sada je prioritet razgovor o prelazima i za nas ne postoji ni jedna druga tema osim ove", poručio je Stefanović.

On bi večeras trebalo da razgovara sa posrednikom EU za dijalog Robertom Kuperom i zvaničnikom Stejt departmenta Filipom Rikerom o najnovijoj situaciji na severu Kosova.

Nešto ranije večeras su pojedini izvori navodili da su razgovori Beograda i Prištine u Briselu pomereni za sutra.

Prema tim izvorima, razgovori dva tima trebalo bi da počnu sutra ujutro u 9.30. Tim Prištine, koji je ranije doputovao u Brisel, sa Kuperom je razgovarao ranije u toku dana.

Sedma runda razgovora trebalo je da počne danas u 15.00 sati u sedištu EU, ali je početak razgovora odlagan dva puta zbog tehničkih razloga vezanih za dolazak pregovarača u Brisel.

Na dnevnom redu treba da budu telekomunikacije, energetika i regionalna saradnja.

U međuvremenu, na severu Kosova na administrativnom prelazu Jarinje došlo je do okršaja okupljenih Srba i pripadnika Kfora, u kojem je bilo povređenih sa obe strane.

Najviši srpski zvaničnici osudili su upotrebu sile nad Srbima, dok je iz EU poručeno da Brisel snažno osuđuje nasilje protiv međunarodne zajednice na severu Kosova.

  • Sedam

    28.09.2011 05:54
    Da, da...
    "nasilje nad nenaoružanim građanima" :))))
  • sosa

    27.09.2011 19:47
    Slika govori kao 1000 reči...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.