Šešelj: Hteo sam da se povučem sa čela SRS, o tome ćemo u maju sledeće godine

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je hteo da se povuče sa čela SRS, ali da nije naišao na razumevanje unutar stranke i da će se o tome odlučiti na narednom kongresu.
Šešelj: Hteo sam da se povučem sa čela SRS, o tome ćemo u maju sledeće godine
Foto: 021.rs
"Nikada neću napustiti politiku, jer je politika moja sudbina i do kraja života biću u njoj. Što se tiče funkcije predsednika SRS, hteo sam da se povučem, ali nisam našao na razmevanje unutar stranke, pa ćemo o tome definitivno na narednom kongresu", kazao je Šešelj za današnju Politiku.
Dodao je da je zatražio da se kongres održi u septembru, ali da je većina članova stranke bila protiv i založila se da bude održan redovan kongres u maju naredne godine.
Radikali nedostaju u Skupštini, naveo je Šešelj i ocenio da "Srbija nema ozbiljnu opozciju".
 
"Kada su radikali bili u Skupštini Srbije, glasali smo za 11 rezolucija, deklaracija ili zaključaka republičkog parlamenta. Jesmo oštro kritikovali režim i iznosili konkretne primedbe, ali smo hteli da se demonstrira jedinstvo skupštine", rekao je lider radikala.
 
Šešelj je ocenio da posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji nije ispunila očekivanja cele nacije. Kako je naveo, propuštena je prilika da sve stranke pokažu jedinstvo i opozicija je "pala na ispitu".
 
"Nisu imali (opozicija) svest da je sada prilika da se iskaže jedinstvo povodom Kosova i Metohije, makar bili i nezadovoljni režimskom politikom", istakao je Šešelj.
  • Jogi Letač

    21.09.2022 18:59
    Pogrešno! Skupština je puna radikala, samo se sada zovu naprednjaci. A Šešelj je već ranije slagao da će se povući iz politike, kada je imao manje glasova od Belog Preletačevića. Ali obećanje nije ispunio. Mora da mu članovi opet nisu dali. Kao da ih on nešto pita.
  • Stijevo

    21.09.2022 16:27
    Dogodine Čanak i Šešelj sede u parku, piju klaker, i kartaju šaha kao najbolji drugari.
  • Pa-Pa-Paranoja

    21.09.2022 14:39
    @Kokakole
    Bravo!

    Ali, ima tu još "mladih" nada ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija