FOTO, VIDEO: Uhapšen 21 huligan zbog napada na policiju na Evroprajdu, zaplenjeni noževi, palice...

Beogradska policija uhapsila je 21 pripadnika navijačkih grupa zbog sumnje da su na Evroprajdu 17. septembra kod Karađorđevog parka povredili dvanaestoricu policijskih službenika.
Takođe, oni se sumnjiče da su pričinili materijalnu štetu na imovini Ministarstva unutrašnjih poslova od preko dva miliona dinara.
U današnjoj akciji uhapšeni su M.M, M.S, L.T, M.V, T.Z, D.M, N.G, Č.S, L.Č, M.I, V.V, J.J, M.Dž, J.R, N.M, Ž. R, G.B, I.Č, U.C, Lj.O. i T.B.
Osumnjičenima je određeno zadržanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. 
 
 
Policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Beogradu, izvršila pretres na više desetina lokacija i tom prilikom je pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava, palica, noževa, vatrenog oružja, opojnih droga i drugih predmeta krivičnih dela. Protiv pojedinih lica biće podnete i krivične prijave zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
 
Dalji rad je u toku.
 
"Nasilje se neće tolerisati od koga god da dolazi. Ni jedan policajac ne izađe na ulicu sa željom da nekoga povredi, a oni koji na ulicu izađu naoružani motkama i bakljama ne idu da se obračunavaju sa bilo kim drugim nego sa policijom. Moj zadatak kao ministra unutrašnjih poslova je da se svaki policajac sa posla vrati svojoj porodici živ, zdrav i nepovređen, a da javni red i mir budu sačuvani. Pre nego što napadnete policiju dobro razmislite o posledicama koje to donosi. Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova niko neće nekažnjeno tući policiju", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.
 
  • marko

    10.10.2022 13:55
    markovic
    jos jedna tema oko koje se slaze drugasrbija i sns botine. Postoji li neka tema oko koje se ne slazete?
  • Joca

    10.10.2022 13:38
    Zabava za raju!
  • Hm

    10.10.2022 12:50
    Kad bi hapsili sve koji potstrekuju na nasilje mogli bi da ugase celo pravoslavlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija