Osuđen na 35 godina zatvora za ubistvo supruge: 52 puta je ubo nožem

Viši sud u Beogradu osudio je na 35 godina zatvora Miroljub Petrović (69) iz Vranja zbog ubistva svoje 57-godišnje supruge u noći između 15. i 16. maja 2016. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu.
Osuđen na 35 godina zatvora za ubistvo supruge: 52 puta je ubo nožem
Foto: 021.rs
Presuda je izrečena 21. juna, a sada je pisani otpravak dostavljen strankama, tužilaštvu i odbrani, koji imaju pravo da izjave žalbu, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.
Sud je osuđenom produžio pritvor do upućivanja na izvršenje kazne, u koju mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. Oštećeni su upućeni na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva, dok je osuđeni obavezan da plati troškove postupka.
Sud je procenio da je Petrović za vreme ubistva bio u stanju smanjenje uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne bitno, te da je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno.
 
Petrović je u stanu njihove ćerke u Beogradu supruzi naneo ukupno 52 ubodne rane nožem, od kojih je ona ubrzo i preminula.
 
On je nakon ubistva sebi pokušao da oduzme život, prvo nožem kojim je počinio ubistvo, a potom antidepresivima i antiepilepticima. 
 
Petrović je inace diplomirani pravnik, sa položenim pravosudnim ispitom, u penziji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija