Epilog nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Đaci izbačeni iz škole

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je rešenje da se iz škole isključe dvojica učenika koji su ponižavali profesorku engleskog jezika tako što su joj izmakli stolicu.
Epilog nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Đaci izbačeni iz škole
Foto: 021.rs
Treći učenik ispisao se iz škole pre nego što je okončan disciplinski postupak protiv njega.
"Direktor je juče, 29. novembra potpisao rešenje o isključenju iz škole za dvojicu učenika, jednog koji je izmakao stolicu profesorki i drugog koji je snimao. Treći učenik ispisao se ranije iz škole. Na taj način direktor je usvojio predlog nastavničkog veća", kaže za Euronews Srbija jedan od članova nastavničkog veća.
 
Inače, ovaj slučaj je jedan od razloga zašto prosvetari zahtevaju da im se dodeli status službenog lica, ali i povod da Ministarstvo prosvete formira Radnu grupu koja do 20. decembra treba da donese novi set mera za prevenciju nasilja u školama, kako vršnjačkog, tako i nad prosvetarima. Jedna od mera koja se razmatra je da učenici koji imaju keca iz vladanja ponavljaju razred. Više o predlozima i prvom sastanku ove radne grupe čitajte u odvojenom tekstu OVDE.
 
Takođe, prosvetari su za sutra, 1. decembar zakazali štrajk zbog učestalog nasilja nad njima, o čemu više OVDE.
 
  • Сеновић

    01.12.2022 06:59
    Какви бре педагози к психолози. Ово се доноси од куће и од кућног васпитања. Да га отац премлати умешао би се ЦСР, казнио оца, одузео дете итд. Мотка и само мотка је решење.
  • @Cika Mile

    30.11.2022 18:03
    Nažalost, i medju decom i medju odraslima ima onih koji autoritet vide samo u sirovoj sili. Da onda pošaljemo žandare i obezbedjenje noćnih klubova da predaju biologiju, hemiju, književnost.
  • Milena

    30.11.2022 15:41
    Svega ima kod nas
    Cinjenica je da nastavnica nema ni promil autoriteta, ali tim pre bi je trebalo zastiti jer nisu svi isti,i nisu svi autoritativni, potpuno zaslužena kazna, a ova nastavnica mora da poradi na svojoj koncentraciji, a gde su pedagozi i psiholozi, sta oni rade po skolama, ovo je moglo da se spreči da su razgovarali sa tom decom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.