Vučić: Moja je obaveza da dođem u Skupštinu i odgovorim svima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu Srbije i da će u četvrtak na sednici o Kosovu odgovarati svim poslanicima.
Vučić je u video obraćanju na Instagramu kazao da je, kada je Srbija upoznata sa francusko-nemačkom inicijativom o pitanju Kosova i Metohije, pozvao parlamentarne stranke na konsultacije da bi im ukazao na sve činjenice i da bi zajednički pokušali da pristupe rešavanju problema.
"Oni su rekli, ili najveći deo njih bar: Mi nismo zainteresovani, mi hoćemo Skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo baš toliko zainteresovani za Kosovo i Metohiju", rekao je Vučić.
Naveo je da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu Srbije, kao i da će doći sam da odgovara svima "znajući da ne dolaze zbog odgovora, već zbog samopromocije".
 
"A onda vam ni to nije bilo dovoljno, vi ste pozvali svoje stranačke simpatizere da vam pomognu. Nije problem, boriću se i pobedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate", kazao je Vučić.
  • Da...da

    01.02.2023 14:37
    Dolazi cirkus...
  • Jova

    01.02.2023 14:10
    Tvoja je obaveza da ne priznas Kosovo..Ali mislim da si ti to vec dogovorio.
  • Ne damo svetinje

    01.02.2023 13:55
    Svaka tačka Fra-Nem papira je potpis za pristanak na državnost Kosova. Samo jednu tačku Srbija da potpiše, a 9 da odbaci, Anglosaksonci će tu jednu tačku da eksploatišu do iznemoglosti, u narednim pritiscima, svojim medijima. Trubiće na sve strane da je potpisom te jedne tačke Srbija priznala Kosovo. Iskoristiće Anglosaksonci tu tačku da na odškrinuta vrata ubace svoju nogu, a onda će u našu kuću da nam uvezu Tenk. I tačka 7 koja se odnosi na SPC i manastire, je tako sročena da ako je Srbija potpiše, Srpske crkve i manastiri će preći u ruke Kosova, isto ono što je hteo Milo Đukanović da otme crkve u Crnoj Gori. U tom članu 7 kaže da će "strane" da "formalizuju status SPC" ???? Od kada je to Kosovo postala "strana"? I od kad to Kosovo treba da formalizuje status SPC koja postoji 800 god, a lažno tzv.Kosovo postoji u njihovim Prištinskim glavama možda 16 god ? Znači neko lažan od 16 god postojanja, da formalizuje status nekom ko postoji 800 god ?! NE ultimatumu, ništa ne potpisati, Franc-Nem papir je pun klopki koje nam nepovratno štete! Držati se ustava Srbije ! Ne damo svetinje !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.