Beograđanin oslobođen optužbe za obljubu devojčice

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Željka Urbana iz Beograda od optužbi da je 2020. godine obljubio, u to vreme, devojčicu od 13 godina.
Beograđanin oslobođen optužbe za obljubu devojčice
Foto: 021.rs

Drugostepeni sud je odbio žalbu tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu tog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud proocenio da nije dokazano da je okrivljeni izvršio produženo krivično delo obljuba sa detetom kako mu se to optužnicom stavlja na teret.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno analizirao i cenio izvedene dokaze tokom suđenja, kao i iskaz oštećene koja je svoj iskaz na glavnom pretresu promenila u odnosu na iskaz koji je dala u istrazi pred tužilaštvom.
 
Takođe, oštećena se nikad nije izjasnila na radnje izvršenja krivičnog dela za koje se okrivljeni tereti, pa u nedostatku drugih materijalnih dokaza koji bi eventualno potvrdili navode optužnog akta, prvostepeni sud nije mogao doneti drugačiju odluku u ovoj krivično-pravnoj stvari.
 
Devojčica je u ovom postupku imala status posebno osetljivog svedoka i više puta je menjala svoj iskaz u vezi sa krivičnim delom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija