Vesić: U Srbiji 1.700 kilometara pruga starijih od 40 godina, a prihvatljivo je 20

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da u Srbiji ima 1.700 kilometara pruga starih više od 40 godina.
Vesić: U Srbiji 1.700 kilometara pruga starijih od 40 godina, a prihvatljivo je 20
Foto: 021.rs
Kako je dodao, njihova prihvatljiva starost je do 20 godina, a nakon toga je potrebna rekonstrukcija.
Vesić je za televiziju Hepi izjavio da vozovi na takvim prugama mogu da razvijaju brzinu do 42 kilometra na sat, a da je u isto vreme samo na 159 kilometara pruga u Srbiji moguće da vozovi saobraćaju sa više od 100 kilometara na sat.
On je rekao i da je "do 2020. godine samo jedna pruga izgrađena, od Batajnice", a da se sada "radi rekonstrukcija više stotina kilometara pruga".
 
"Važno je da gradimo pruge, izgradnja i kargo pruga obezbeđuje dolazak investitora", rekao je Vesić i dodao da to za investitore znači mogućnost "najjeftinijeg prevoza" sirovina ili robe.
 
Vesić je rekao da je u vreme bivše vlasti bilo "290 iskliznuća vozova koji su nosili opasne materije", a da o tome niko nije obaveštavao javnost.

Teme

pruga
  • Toma

    16.03.2023 18:21
    Otimanje
    Niko da pomene, kada je Goran Vesić došao na vlast odmah je ogromu železničku poslovnu zgradu u centru Beograda u ul. Zdravka Čelara 14a, na volšeban način, predao privatnoj firmi... Železničare teraju u Zemun Polje, van Beograda da bi se tamo neki tajkun širio u železničkoj imovini... Gde je policija, šta čeka, tužilaštvo, sudovi... Srbija će nestati ako se nastavi pljačka državne imovine !
  • Boki

    16.03.2023 15:09
    Vesicu ti si na vlasti na raznim funkcijama vec 23 godine a sa takvim kvalitetim koje ti imas,preporucljivo je samo dva meseca.
  • Baklja na

    16.03.2023 10:23
    Krovu
    Beskrajna je snaga ovog lidera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.