Forum srednjih stručnih škola: Stop mobilnim telefonima na času

Forum srednjih stručnih škola pozvao je da se što pre realizuje akcija "Stop mobilnim telefonima", odnosno da se zabrani upotreba mobilnih telefona u školama.
Forum srednjih stručnih škola: Stop mobilnim telefonima na času
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da su direktori škola pasivni kada je reč o uvođenje te zabrane i da je prva škola to učinila tri meseca nakon što je Ministarstvo prosvete donelo preporuku da se upotreba telefona zabrani.
Kako se ističe, zabrana upotrebe mobilnih telefona uticala bi na koncentraciju učenika i njihovu pažnju, te bi oni ostvarivali bolje rezultate.
"Takođe će se izbeći loša navika učenika da snimaju sve i svašta i to kače na društvene mreže i tako degradiraju nastavnike, školu, a na kraju i ceo obrazovni sistem", navodi se u saopštenju.
 
Oni su pozvali sve aktere u sistemu obrazovanja i sindikate da posete organe škola i da im predoče prednosti uvođenja zabrane upotrebe telefona u učionicama.
  • Marko

    28.03.2023 08:09
    Sta to behu prosvetari?
    Sami ste sebi potkopali autoritet prihvatanjem Gasine reforme skolstva sta sada hocete? Sto se tada niste bunuli protiv toga? Sada snosite posledice te reforme i svoje inertnosti, slihtanja kako tadasnjem tako i danasnjem rezimu u sluzbi zapada koji su devastirali prosvetu i obrazovanje.
  • Mare

    27.03.2023 19:32
    Tako je.U svim skolama zabraniti telefone
  • Ns

    27.03.2023 19:11
    Ns
    Za nasu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija