Vučić: Loše za Srbiju da Vučićević ode u zatvor, ponudio sam mu da ja platim kaznu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je "loše za zemlju" da vlasnik Informera Dragan J. Vučićević ode u zatvor jer ne želi da plati novčanu kaznu po presudi za uvredu.

Vučić je kazao da mu je vlasnik Informera sinoć u telefonskom razgovoru preneo da je "odlučan da protest zbog te presude izrazi tako što će otići u zatvor". 

"Ne mogu da kritikujem ad personam sudiju i da ulazim u meritum stvari ali mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu. Postoji ogroman uticaj stranaca, neke medijske kuće ne mogu nikad da dobiju osuđujuće presude šta god rekli", kazao je Vučić. 

Naveo je i da se ponudio da umesto Vučićevića plati novčanu kaznu.
 
"Rekao sam mu, uplatiću ja, nije problem, to mi je jedna plata, ali je on rekao da mu je to važno jer hoće da dokaže svoje principe", izjavio je Vučić.
 
Dodao je da će "nastaviti da ga moli da ne ide u zatvor".
 
"To će loše da odjekne kod naših građana a za druge me baš briga. Nadam se da se to nekako prevaziđe, loše je za zemlju da ide u zatvor", kazao je predsednik Srbije.
Podsećamo, vlasnik Informera uporno tvrdi da zbog krivičnog dela uvrede ide u zatvor, pritom obmanjujući javnost, jer je po tužbi Jugoslava Ćosića zbog uvrede osuđen da plati 200.000 dinara.
 
On je to odbio, pa mu je kazna preinačena u zatvorsku.

Komentari 156

  • Isidor Kresojević

    04.04.2023 14:34
    energičan odgovor
    Neko je napisao: "Ma da, Gsn predsednice treba da sazovete savet za nacionalnu bezbednost jel bilo bi rizicno da ovakav velikan ode u zatvor."

    Malo je to. Treba da digne 2-3 MIG-a u odbranu novinarske veličine.
  • Mučenik

    04.04.2023 09:07
    NI ŠEF DA POMOGNE?
    Vlasnik „Informera“ Dragan Vučićević ode 3. aprila na odsluženje zatvorske kazne zbog uvrede Jugoslava Ćosića i ne plaćanja kazne od 200.000 rsd. Zbog ovoga, mnogo je ožalošćen ΛV, jer je „Loše za Srbiju da Vučićević ode u zatvor“, kako kaže šef. Šta znači za zemlju odlazak njegovog zaštitnika u zatvor i čime je on lično zadužio Srbiju. Čak je ispoštovan zakon, nije moglo da se utiče na pravosuđe, a kako će biti čuće se zamajavanje?
  • Cicka

    04.04.2023 07:27
    Ne treba da drzi starjak gladju , ni slucajno, jos da navuce neku bolestinu usled gladi a i u vezi toga ce likovati svi redom koji ga ne podnose . Sto se tice zatvora neka bude u zatvoru a posle neka uzme advokate za ubuduce i sve sto se tice bilo kakve reci protivzakonite upucene njemu ili nekom njegovom novinaru papir pa na sud da se vidi kakav je to sud , da li je jednak prema svima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.