Tatalović o odlasku Vučićevića u zatvor: Mogao je da plati kaznu na rate, u budžet države koju voli

Vlasnik i urednik tabloida Informer Dragan J. Vučićević otišao je na izdržavanje zatvorske kazne, jer je odbio da plati novčanu kaznu izrečenu zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića.
To je samo jedan niskobudžetni rijaliti koji građane Srbije ne treba da zanima, ocenjuje novinarka N1 Žaklina Tatalović.
Tatalović naglašava da za krivičnu presudu, kada je u pitanju uvreda, ne postoji zatvorska kazna.
"Dakle, on (Vučićević) u zatvor ne ide ni zbog kakve presude. Presuda je za uvredu Jugoslava Ćosića, nema nikakve veze sa mojom presudom, jer moja presuda stoji u fioci, a mene razvlači mesec dana u svim tim medijima koji su njemu dostupni", navodi ona.
 
Tatalović je objasnila da je vlasnik Informera pre godinu dana osuđen na novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda koje joj je u dužem vremenskom periodu, u toku 2020. godine, upućivao preko društvenih mreža.
 
Međutim, kako kaže, presuda nikada nije izašla iz suda, nije uručena Vučićeviću, tako da nije ni postala izvršna.
 
"I samim tim ne može biti preinačena u zatvorsku kaznu. On ne ide ni u kakav zatvor zbog mene, ne znam zašto me pominje u poslednih mesec dana u svakom svom nastupu. Dakle, ovo je presuda koja se tiče Jugoslava i koju on neće da plati", ukazuje novinarka N1.
 
Predsednik Aleksandar Vučić u subotu je izjavio kako se on lično ponudio da Vučićeviću plati kaznu, ali da je vlasnik Informera to odbio.
 
"Ne znam što mu ne plati. Ne mislim da je to u redu, ali mislim da su najbolji prijatelji i da treba da pomogne svom prijatelju", poručuje novinarka N1.
 
Podseća i da ona nije jedina koju Vučićević javno vređa, i da je jedino što možete da uradite jeste da potražite zaštitu na sudu.
 
"Ja sam otušla na sud da nijedna druga žena ne bi trpela ono što sam je prolazila 2020", kaže Tatalović i dodaje da ne veruje da Vučićević svojim ukućanima, kako sam kaže, tepa tako što im govori: "Bolesna hejterko", "zlo sa N1", "ugojena ćurko"...
 
"To nije tepanje, to su uvrede na moj račun", izričita je novinarka N1.
A, Vučićević upravo, u nameri da sebe predstavi kao žrtvu, pominje svoje ukućane i to da ima šestoro dece što sud, kako tvrdi, uopšte nije uzeo u razmatranje.
 
"To isto nije tačno. Na sudu vas pitaju kolika vam je zarada i koliko imate dece. Moja tužba je na 450.000 dinara, sud je sve to uzeo u obzir, na osnovu toga pravi presudu koliko može da plati. Može od suda da traži da to plati na rate. Ne meni, nego državi u budžet, državi koju toliko voli", kaže Tatalović.
 
"On ima decu, a moja mama nema decu? Moja mama ne trpi to što me on razvlači bez ikakvog razloga, što me pominje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, bez mogućnosti da mu odgovorim", dodaje novinarka N1.
  • Cicka

    09.04.2023 07:02
    Problem je sto taj zakon nije jednak za sve , nije problem u placanju ko ima da plati neka plati ko nema neka ide u zatvor ali ko nesto kaze za nekoga a da nije tacno mora da bude tuzen i da plati kaznu , nece valjati ako svako moze za svakoga da prica bilo sta i da za to ne snosi nikakvu odgovornost , vredjanje, omalovazavanje, manipulisanje, pretnje pa cak i mrki pogled (tako je u EU) mora biti sankcionisan , bahacenja je dosta u ovoj Srbiji , nego Djilas ima dobrog advokata po tom pitanju , redovno tuzi i dobija presude , a tako i treba .Prvo tako nesto uraditi u Skupstini Srbije , za svaku laz, i slicne stvari , papir, pa na sud a sud da resava takva pitanja po kratkom postupku , a ne da se jos i biju po Skupstini i da niko ne odgovara .
  • Cole

    04.04.2023 16:48
    Slobodni liman
    Pa šta reći. Botine u većini. Nema nama spasa!
  • Slobodni Liman

    03.04.2023 20:17
    @Cole
    "Nažalost po odnosu pozitivnih i negativnih reakcija na Vaš komentar se vidi koliko ima nenormalnih u ovoj zemlji!"

    Bojim se da su većina tih glasova plaćene botine, koje lupaju minuse smejući se zagrcnuti od sendviča doživljavajući nas ostale kao smotane kretene koji nismo svesni trenutka i ambijenta i koji ne shvatamo šta treba raditi da bi se danas lako bio "uspešan".

    Jednog dana će se oni pravdati sa "morali smo", "ucenili su nas", "nisam imao da preživkm", "radio sam samo svoj posao".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija