Radnici Kolubare blokirali magistralni put, traže ostavku ministarke Đedović

Radnici Kolubare i građani Lazrevca blokirali su magistralni put, kod jezera Očaga.

Kako javlja N1, radno telo radnika površinskog kopa "Kolubara", "Jedinstvo Kolubara", najavilo je ranije danas blokadu magistralnog puta sa zahtevom da se poništi transformacija Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo. To je njihov osnovni zahtev i ovo je drugi put da se organizuje protest zbog ove promene.

Protest se zove "stop AD". Protest je počeo minutom ćutanja za žrtve tragedije.

Na skupu govornici navode da se EPS otima, da plate ovde nisu dizali godinama, a da postoji i ogroman problem zagađenja. Neki građani kažu da su ovde jer nije samo EPS, već celokupno stanje u društvu ono što ih je izvelo na protest, javlja reporterka N1.
 
Milovan Ćojbašić iz radnog tela "Jedinstvo Kolubara" je rekao za N1 da je drugi zahtev da ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović podnese ostavku na mesto člana Skupštine EPS-a i na ministarsku funkciju.
 
Zatraženo je i da se svi radnici preduzeća Pro-Tent, koji su angažovani u EPS-u, prime "na ugovor EPS-a i da im se plate puni iznosi, a ne da rade za 30, 40 pa i 50 odsto manje nego njihove kolege na ugovoru", dodao je.
To radno telo protestovalo je sredinom aprila ove godine, a povod je bio transformacija EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo. Glavni zahtev i tada je bio poništenje transformacije tog preduzeća.
  • Borbenia Zvijezda

    28.05.2023 21:20
    Niko ne gleda nas iz Pro Tenta. Sve što je bilo obećano nama radnicima zaposlenim preko Pro Tenta je najveća laž. A u EPSu su nas lagali i iskorišćavali za skupljanje kapilarnih glasova i odlazak na sve mitinge.
  • Onako

    18.05.2023 12:47
    @Hm
    Upravo tako. Niko nije stao uz ljude iz kolubare!poznata srpska sloga, svako za sebe.
    Dok je tako tesko je ocekivati da ljudi iz kolubare ili poljoprivrednici sa mitinga sutra dodju u bgd na protest. Dok smo neslozni dotle ce opstajati ova vlast.
  • Vanja

    18.05.2023 01:15
    Novo lice
    Najarogantnija, nevaspitano i antipatična k'o Ana Brnabić je novo lice dovedeno iz nekih budžaka da vodi Elektroprivredu; posle iskustva sa Đelićem, Vukovićem, L.Markovićem, celom garniturom posle 05.09.2000. još jedna apsolutno anonimna i drama osoba - spasioc. Da li je građanima bolje. Ne. Struja i gas su poskupeli do skidanja kože građanima a tim parama će plaćati ugalj iz uvoza. Pa će biti i za izvoz. Tako je uspešna. Tako smo (prvo penzioneri) i platili "prosperitet" AV, puteve itd. čime se on hvali da će u istoriji. Bože pomozi nam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija