Grupa javnih ličnosti: Zahtev protesta da bude ostavka Vučića, režim gazi Ustav

Grupa javnih ličnosti pozvala je građane na večerašnji protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.
Grupa javnih ličnosti: Zahtev protesta da bude ostavka Vučića, režim gazi Ustav
Foto: 021.rs

Zatražili su da dosadašnji zahtevi protesta budu "sabrani" u zahtev za ostavku predsednika Aleksandra Vučića. 

Proglas su potpisali i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, novinar Mihailo Medenica, naučni savetnik Dragan Petrović, profesor Ratko Ristić, urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović, bivši predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović i teolog i vođa zvanično zabranjenog pokreta Obraz, Mladen Obradović. 

Oni su u javnom proglasu pozvali građane da "još jednom pokažu da se ne mire sa bezakonjem, pljačkom, izdajom, razaranjem porodice, urušavanjem prosvete i sveukupnim naopakim stanjem u državi do kojeg nas je dovela vlast Aleksandra Vučića".
 
"Vučićev režim gazi Ustav Srbije, otuđuje Kosovo i Metohiju, organizuje miting za sopstvenu promociju istog dana kada ... (pogrdan naziv za Albance), otimaju srpske opštine na severu Kosova, otvoreno se hvali nezakonitim postupcima poput rušenja u Savamali, rasprodaje prirodna bogatstva naše zemlje i pojačava medijsku kampanju mržnje i razvrata. Izaći na miran, zakonit protest protiv te i takve vlasti — čin je patriotizma i građanske odgovornosti", naveli su u proglasu.
 
Pozvali su građane da ne dozvole bilo kakvu zloupotrebu "opravdanog narodnog nezadovoljstva od strane onih koji bi samo da zamene nosioce vlasti, a da zadrže njihovu politiku rastakanja države i ispunjavanja naloga stranih ambasadora".
"Neprihvatljiv je svaki pokušaj gušenja protesta putem dezorganizacije masovnih narodnih šetnji. Nedopustivo je obesmišljavanje narodnih zahteva pristajanjem na zakulisne igre sa režimom, po nalogu prekookeanskih 'dušebrižnika', čiji najvredniji i najisplativiji projekat u Srbiji je upravo Aleksandar Vučić", piše u proglasu javnih ličnosti.
  • Mei

    28.05.2023 19:58
    Veverice
    Podmetačina od strane vladajuće sekte da bi se razvodnili protesti. Građani su podržali uslove za dialog a ove navodne javne ličnosti rade direktno za AV. Ne nasedajte.
  • Neki

    27.05.2023 23:17
    Alo bre!
    Samo LUSTRACIJA!
    ROBIJA ZA VELEIZDAJU!
    NIŠTA ISPOD TOGA!
  • OstAVka

    27.05.2023 18:57
    OstAVka
    Potpuno podržavam zahtev za ostavku Vučića, hvala bogu da se neko pojavio sa ovim, svi smo uz njih od sada. To je i zahtev 99% ljudi na protestu, niko ovde ne traži ostavku ministra, svi hoće ostavku Vučića. Ja od sada na protestu stajem uz ovu Grupu javnih ličnosti moj zahtev je isti kao i njihov OstAVka Vučića. Ostavka Gašića me ne zanima !!! Svi na protestu treba da stanemo uz zahteve ove grupe javnih ličnosti, i oni će biti vođe protesta do ispunjenja zahteva. OstAVka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija