Brnabić: Na Vučićevu molbu povlačimo iz skupštine predlog zakona o upravljanju javnim preduzećima

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će vlada Srbije, na "molbu" predsednika Aleksandra Vučića, povući iz skupštinske procedure predlog zakona o upravljanju javnim preduzećima.
Ona je ocenila da postoji mnogo dezinformacija i neistina o tom predlogu zakona. 
"Nema govora o prodaji preduzeća u državnom vlasništvu, o prodaji Srbijašuma, Srbijavoda, nacionalnih parkova. Nikad nam to nije bila namera. To je direktna neistina koju je plasirala opozicija, pretpostavljam u nameri da stvori dodatnu konfuziju", rekla je premijerka za Prvu televiziju. 
Najavila je da će vlada u četvrtak održati sednicu na kojoj će usvojiti odluku i "zamoliti" skupštinu da joj vrati predlog zakona.
 
"Povući ćemo zakon da bismo dodatno komunicirali sa građanima, nevladinim organizacijama, strukovnim organizacijama. Ponovo ćemo organizovati javne konsultacije", rekla je premijerka. 
 
Dodala je da "i dalje" misli da je predlog tog zakona "jako dobar" jer će po njenim rečima, poboljšati upravljanje svim preduzećima čiji je većinski vlasnik država. 
 
"Cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima", rekla je Brnabić.
 
Brnabić i Vučić sutra će se obratiti građanima, a po rečima premijerke, javnosti će saopštiti "dobre vesti". 
 
"Sutra izlazimo sa suštinskim, strateškim političkim i ekonomskim odlukama. Želimo da podnesemo kratak izveštaj i kažemo šta su planovi za budućnost. Imamo dobre vesti za građane, mislim da će biti zadovoljni", rekla je premijerka. 
 
Ponovila je da je "u svakom trenutku" spremna da podnese ostavku, ali i da nije spremna da kao predsednica vlade dozvoli da "neko kadrira na ulici". 
 
"Zahtevi protesta su u velikoj meri uslišeni, a mogu da dobiju i više od toga, a to je ostavka čitave Vlade", rekla je Brnabić. 
 
Dodala je da proteste "protiv nasilja" organizuje opozicija i da joj se "ne sviđa" što "čuje" da opozicione stranke žele vlast ali da ne žele izbore. 
 
"Ne vidim kako se u jednoj demokratskoj, civilizovanoj državi dolazi na vlast bez izbora", navela je premijerka.
Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se javnosti sutra u 20 časova.
  • Видоје

    08.06.2023 15:34
    Манипуланти
    Испродавали су све што год су могли, не питајући никога ништа,
    а сад се ко бајаге брину о предузећима и не дају !
  • Slucaj

    07.06.2023 10:21
    I zakone o policiji, vodama, eksproprijaciji. Samo je zakon o prenameni zemljista prosao glat. Nikome ne smeta sto ce celu zemlju izbetonirati?
  • Aleksej

    07.06.2023 07:19
    Punjena lignja
    Zamolio je shef... ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.