Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini upozorilo: Ne putujte kroz Srbiju

Nakon hapšenja pripadnika Kosovske policije od strane srpskih organa, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se sa upozorenjem svima koji putuju ka Kosovu.
Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini upozorilo: Ne putujte kroz Srbiju
Foto: Beta/AP
"Molimo vas da pažljivo pratite napetu bezbednosnu situaciju i ne putujete kroz Srbiju", navode iz kosovskog MSP, a prenosi KoSSev.
Građanima i "sunarodnicima" poručuju da koriste druge prelaze do daljih informacija kosovskih institucija.
"S obzirom na to da je u opticaju mnogo lažnih vesti koje imaju za cilj širenje straha i haosa, pratite Kosovsku policiju za najnovije zvanične novosti u vezi sa tim", dodaju iz ovog ministarstva.
 
Upozorenje stiže nakon hapšenja - kako tvrdi Beograd, odnosno "otmice" - kako to tumači Priština, trojice pripadnika Kosovske policije.
 
Iz Beograda navode da je reč o naoružanim specijalnim jedinicama, sa dugim cevima i drugom opremom, koje su ušle u centralnu Srbiju, odnosno opštinu Raška, a koje su potom zaustavili pripadnici MUP-a Srbije.
 
S druge strane, iz Prištine navode da je reč o pripadnicima pogranične jedinice, te da su zapravo srpske snage, a prema Kurtiju - vojska, ušle na teritoriju Kosova i otele ih.
 
I dok Beograd demantuje i navodi da ima dokaze, te predlaže čak i vođenje međunarodne istrage, iz Prištine zahtevaju hitno puštanje policijskih službenika, navodeći da su o svemu obavestili međunarodne predstavnike, uključujući KFOR.
  • Boro

    15.06.2023 08:49
    Kurti
    Koliko se Albanaca sa Kosovo leči u Srbiji jer na Kosovu nemaju gde.
    Znali Kurti koliko su njegovi mentori istresli osiromašenog uranijuma na jug Kosova. Znali gospodin Kurti kakva je poražavajuća statitstika onkoloških bolesnika na Kosovu.
    Komunista, Ruski čovjek oni ga nagovaraju da otvori drugi front u Evropi.
    Jadan dobri i pošteni Albanski narod na Kosovu.
  • Vlada

    15.06.2023 08:06
    @N
    Ma kako da ne. Bas se oni zadrzavaju i trose svoj novac ovde. Od Batrovaca do Merdara 5 sati voznje. Veci udar ce biti to sto njihovi autobusi nece voziti Predsednikove sendvicare ali to me nesto bas briga.
  • N

    15.06.2023 07:15
    N
    Ovo će biti pravi Ekonomski udar na Srbiju! Obzirom da za tri meseca prodje vise od 2 milona Albanaca kroz Srbiju Leti i značajan novac ostave na gorivo hranu noćenje u BG NS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija