Rama reaguje na sastanak u Briselu: Nema napretka dok trojicu kidnapovanih policajaca ne puste

Premijer Albanije Edi Rama ne vidi mogućnost napretka između Kosova i Srbije u dijalogu "ako prvo ne budu oslobođena trojica kosovskih policajaca koje je Srbija kidnapovala".
Rama reaguje na sastanak u Briselu: Nema napretka dok trojicu kidnapovanih policajaca ne puste
Foto: Beta/AP

Rama je reagovao nakon izjave visokog predstavnika EU Žozepa Borelja posle sastanaka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, podelivši izjavu visokog predstavnika Evropske unije.

"Bez trojice policajaca koji treba da napuste Srbiju živi i zdravi, nema prostora da se napravi ni milimetar pravog napretka. Kada se budu vratili kući, potrebna je snažna nova akcija Francuske i Nemačke da se zaustavi ova spirala apsurda. Ali prva stvar, oslobodite trojicu policajaca", rekao je Rama na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, rekao da ih je izvestio o povredama uhapšenih Srba na Kosovu.

  • Dragan

    23.06.2023 19:17
    A šta sa uhapšenim srbima,svi moraju biti pušteni ako ne kako kaže Rama,nema dijaloga .
  • Status kvo ili rat ?

    23.06.2023 12:47
    bolje Status kvo
    Status kvo = standardi pre statusa po 1244 UN = zamrzavanje konflikta i mir . To je mirno rešenje.
    Borelj Lajčak EU plan deeskalacije = status pre standarda kršenje 1244 UN = odmrzavanje konflikta i rat.
    Borelj Lajčak rešenje "status pre standarda" protivno 1244 rez, je paljenja vatre i zbog više moćnih vojnih sila zainteresovanih za 1244 rezoluciju dovešće do 3 svetskog rata.
    Pošto u 1244 UN jasno piše "standardi pre statusa" jedino mirno rešenje je STATUS QUO !
  • Ns

    23.06.2023 10:14
    Ns
    Rama margarin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija