Rama: Do oslobađanja kosovskih policajaca prekidamo sve odnose sa Srbijom

Prištinski mediji su preneli da je premijer Albanije Edi Rama saopštio da je ta zemlja prekinula sve odnose sa Srbijom, do puštanja na slobodu trojice pripadnika kosovske policije.
Prema njegovim rečima, bez njihovog oslobađanja ne može biti napretka u kosovsko-srpskom dijalogu.
"Srbija ne deeskalira situaciju na severu Kosova, koja se svakim danom degradira", kazao je Rama.
Prema njegovim rečima, bez oslobađanja trojice kosovskih policajaca neće biti drugih odnosa sa Srbijom, niti se sa Srbijom može razgovarati o drugim pitanjima.
 
Albanski premijer je naveo da je "držanje trojice kosovskih policajaca u zatvoru od strane države Srbije neprihvatljivo i neopravdano".
 
"Sve dok se trojica kosovskih policajaca drže u zatvoru u Srbiji, ne postoji mogućnost napretka u dijalogu ili konkretne deeskalacije bez njihovog povratka kući. U odnosima Albanije i Srbije ne može biti ni normalnosti sve dok Srbija ne pusti na slobodu tri policajca koji nisu počinili nikakav zločin. Držati ih danima u zatvoru je neopravdano i neprihvatljivo", kazao je Rama a prenose prištinski mediji.
 
Rama je takođe rekao da je uputio novo pismo predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da se lično i konkretno angažuju na prevazilaženju situacije na severu Kosova i nastavku sprovođenja sporazuma iz Brisela i aneksa iz Ohrida.
  • Laki

    24.06.2023 11:50
    Hvala Ramo to smo mi davno trebali da uradimo da raskinemo sve odnose sa Tiranom. Hvala sto si to ti uradio izađi iz ove zajednice Balkan. Srbi su lud narod oce da prave autoput do Tirane
  • Aнтун Чупак

    24.06.2023 09:01
    Бог те мазо,овај рама се баш урамио!!!Нема предаје,живела Србија!!!
  • Ns

    24.06.2023 06:49
    Nd
    Znaci nema mora u albanikiju,jer mi paradajiz turisti volimo vas paradajiz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija