Predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas i sutra u zvaničnoj poseti Srbiji, ovo su teme sa Vučićem

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Srbiji.
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas i sutra u zvaničnoj poseti Srbiji, ovo su teme sa Vučićem
Foto: Beta/AP (Risto Božović)
Milatović će se u Beogradu sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.
Svečani doček biće ispred Palate Srbija u 10.15 časova posle čega sledi sastanak predsednika Vučića i Milatovića i razgovori delegacija Srbije i Crne Gore, zvanično je najavljeno.
Milatović je u subotu za TV Crne Gore izjavio da će u fokusu njegove posete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.
 
Prema njegovim rečima, najvažniji segment posete biće ponovna razmena ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ima ambasadora u Beogradu.
 
Milatović je rekao da će pozvati predsednika Vučića da dođe u Crnu Goru i izrazio uverenje da će on to prihvatiti.
 
Predviđeno je da Milatović u okviru posete položi venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali uz vojne počasti, a cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", saopšteno je iz Predsedništva Crne Gore.
U čast posete predsednika, ambasada Crne Gore prirediće prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu.
 
Poseta Milatovića Srbiji radi jačanja političkih i ekonomskih odnosa dve države i unapređenja regionalne saradnje, kako je ranije i najavio, prva je posle njegovih zvaničnih poseta Briselu i institucijama Evropske unije i NATO-a.
  • zztop

    09.07.2023 11:49
    A oće uz milatovića biti i vučić kod polaganja cveća ispred škole vladislav ribnikar , il je to aco već obavio a informer čeka da objavi snimke ...
  • /

    09.07.2023 10:54
    /
    toliko o izborima u cg, njenom nezavisnoscu i cojstvu.
    fala, ali ja jos uvek tamo necu na more zato sto se nismo dovoljno odvojili.
  • 9

    09.07.2023 08:52
    Ja ću tebe vojvodo
    A ti mene serdaru . I neka pazi da ga ne oklepaju u znak dobrodošlice .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija