Zekić: Pravila moraju da budu ista za sve, pa i za Željka Mitrovića - ovde ili na Mesecu

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da pravila moraju da budu ista za sve, pa i za vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića.
Navela je da upotreba savremenih tehnologija mora biti kontrolisana i svrsishodna.
REM je u ponedeljak reagovao na snimke koji se emituju u vestima na televiziji Pink, u kojima se navodno veštačkom inteligencijom (AI) prerađuju izjave opozicionih političara, navodeći da takvi snimci moraju jasno da budu označeni, kao i da je zloupotreba nečijeg lika i glasa zabranjena zakonom.
Mitrović je danas na to odgovorio da ga zabrane inspirišu i da se nada da će se one odnositi i na "potencijalnu AI satiru Stevana Sremca, Branislava Nušića i ostalih ljudi slobodnog duha", a onima koji su se "preplašili AI revolucije" poručio da mogu da ga "šibnu na Mesec".
 
U odgovoru na to Zekić je danas u "otvorenom pismu" Mitroviću navela da "bez obzira što izigrava Boga", pravila i procedure moraju da budu iste za sve, pa i za njega.
 
"I jedino je važno da shvatite, ovde ili na Mesecu, da REM mora da postavlja neke granice, pogotovo onim idejama koje nas, sve zajedno, izbacuju iz svake orbite. I to ćemo nastaviti da radimo, gde god bili Vi i Nušić i Sremac i svi ostali slobodni duhovi", navela je Zekić.
Podsetimo, Pink je u informativnom programu emitovao AI generisane izjave lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i potpredsednice stranke Marinike Tepić, bez ikakvih naznaka da nisu prave izjave. Oni su najavili tužbe.
 
Potom je Mitrović objavio i falsifikovanu izjavu narodnog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute.
  • Tty

    23.08.2023 16:38
    Uvežbali
    Mnogo oštra razmena stavova. Skoro da im se poveruje.
  • Joca

    23.08.2023 15:29
    Provokacija
    Pa Zeljku Mitrovicu samo Vucic moze da naredi,REM je sitna riba.Tako da ocekujte opet ulazak ubica u zadrugu,pedofila,silovatelja,sva ta elita ce biti predstavljena na crvenom tepihu.
  • Aplauz

    23.08.2023 06:55
    Predstava lažna. Oboje rade šta im gazda kaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.