Jedinica Vojske Srbije šest meseci u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Libanu

Jedinica Vojske Srbije otputovala je u mirovnu operaciju UN u Libanu, gde će u narednih šest meseci u okviru italijanskog kontigenta, izvršavati zadatke obezbeđenja baze UN u sektoru "Zapad".
Jedinica Vojske Srbije šest meseci u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Libanu
Foto: 021.rs
U mirovnu operaciju upućen je vod za zaštitu snaga iz sastava Komande za obuku, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Pripadnici te jedinice pre polaska u mirovnu misiju prošli su višemesečne pripreme, a u Libanu će preuzeti dužnost od prethodne rotacije voda koji je uspešno realizovao sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije.
Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2010. godine, dodaje se u saopštenju.
 
Osim voda za zaštitu snaga, Vojska Srbije u toj misiji trenutno angažuje i pešadijsku četu, kao samostalnu jedinicu u sastavu španskog bataljona, štabne oficire u komandi misije i grupu specijalističkih oficira zaduženih za podršku našem kontingentu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.