Milivojević: Vučićeve mere su predizborna priča, trajaće do kraja proleća

Verujem da će mere koje su danas najavljene i oročene do kraja decembra, biti produžene do kraja proleća jer i tada treba da budu izbori, rekao je politkolog Cvijetin Milivojević.

"Pa sve te najavljene mere učvršćuju biračko telo vladajuće stranke, koje misli da je Aleksandar Vučić garant njihove socijalne egzistencije, bezbednosti i života. Međutim, postoji i deo birača koji nisu opredeljeni ni za Vučića, a ni za opoziciju i tu postoji mogućnost da se utiče na njih, da glasaju za vlast. Pazite milion dece je već prijavljeno za novčanu pomoć, a to je najmanje pola miliona roditelja. Pa sada i penzioneri, koji će dobiti novac u novembru i početkom decembra. Jasno je da je reč o jednoj predizbornoj priči. Svaki građanin treba da koristi te benefite ali da ne zaboravi da je to novac svih nas, novac iz budžeta", rekao je Milivojević za N1.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije da ga čekaju razgovori u Briselu i da postoje problemi koje treba rešavati na Kosovu, on je rekao da će "Vučićeva odluka o raspisivanju izbora samo imati veze sa istraživanjem javnog mnjenja".
"Ako je doneo odluku o izborima, doneo je isključivo na osnovu istraživanja javnog mnjenja i to nema veze sa Kosovom. Pa ja vas pitam, ko je povukao predsednike i odbornike iz četiri srpske opštine i hiljade policajaca sa severa Kosova, a da nije imao odgovor šta posle toga. Pa taj isti koji je pre 10 godina poništio srpske institucije na Kosovu i uterao Srbe sa severa u kosovske. Tako da, ta priča nema veze sa Kosovom već sa merenjem rejtinga. Fantastičan je posao on odradio sa pričom o izborima“, naveo je Milivojević.
 
On je istakao i da se veći deo opozicije polakomio da bezrezervno kaže da će izaći na izbore, a da se ne zna ni kada ni na koje.
 
"Postoje tri bitne stvari. Lokalni i pokrajinski izbori su redovni i treba da budu održani na proleće. Drugo, Vučić je vladu oročio na dve godine, to je sam rekao. I treća stvar, obećano je da će za šest meseci od prethodnih beogradskih izbora biti ponovo raspisani izbori u glavnom gradu. I jedina priča koja je trebalo da bude nametnuta posle protesta 'Srbija protiv nasilja' je pre svega ta o Beogradskim izborima. Da nema vanrednih parlamentarnih pre izbora u Beogradu i to bi bila najbolja izlazna strategija iz protesta. Trebali su da iskoriste priliku kada ih je zvao na dijalog, da odu i traže samo izbore u Beogradu koji bi bili ravnopravni. Posle toga, kada bi videli da li je to ispoštovao ili nije mogli su ili ne da uđu u dijalog sa njim", smatra Milivojević
 
On kaže i da Aleksandar Vučić hoće da beogradske ili lokalne izbore "natkrili" nekakvim velikim izborima, a to mogu samo biti vanredni parlamentarni.
  • Zanovetalo

    09.09.2023 10:52
    Kontrola kvaliteta
    Ovih proizvoda bi trebala da se uradi i utvrdi njihova zdravstvena sigurnost.Bojim se da ce se to,a narocito parizer praviti od otpadaka u klanicama pilica i raznih sditiva.To isto vazi i za ostale proizvode.Te analiz bi trebalo raditi van Srbije,jer ovim nasim laboratorijama ne treba verovati.
  • rale

    09.09.2023 08:28
    Opozicija u Srbiji danas služi samo za slikanje selfija sa protesta i kačenje po socijalnim mrežama i Viber grupama. Sada je već jasno da se šetnjama ne dobija ništa, sem malo nervoze u vlasti, šetnje treba da dođu na kraju, kada se vlast ruši a pre toga je potrebno postaviti pozitivne temelje zdrave opozicije sa ključnim osobama na čelu. Zbog toga Vučićevi mediji i aktivnisti provlače kroz blato imena bilo koje ličnosti koja malo iskoči kao potencijalni lider smene vlasti.

    Protestne šetnje su samo kiša koja pada na pesak, a Vučić efikasno seče svaku stabljiku koja malo iskoči iz peska sa medijskom mafijom. Jedini način da se Vučić skine je da se klimava podrška sa Zapada još više oslabi i krenu neke direktne sankcije koje ne utiču na narod.
  • Joksim

    09.09.2023 07:58
    Cirkuzant
    Penzinoner to je dijagnoza na zalost oni mogu srbiju sahraniti jer im mozdane vijuge vise ne rade...
    O Boze uredi ti ovoj cirkus skloni cirkuzanta mi smo skoro pa nemocni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija