Mrdalj: U "ekonomskom tigru" Vučić se zadužuje da bi kupio glasove sirotinje

Tragikomično je da nakon 11 godina uveravanja da je Srbija "ekonomski tigar", predsednik države Aleksandar Vučić zadužuje se da bi kupio glasove penzionera.
Tako je ocenio politikolog Mladen Mrdalj.
"Nakon toliko godina uspeha vraćamo se na kupovinu sirotinje", rekao je Mrdalj za N1 povodom obraćanja predsednika Srbije u petak, na kojem je, pored ostalog, najavio jednokratnu pomoć penzionerima od 20.000 dinara.
Prema njegovom mišljenju, Vučić kao "de fakto šef vladajuće partije" može da naredi sve izbore, "nema nikakav problem da naredi, sugeriše, a onda nekom magijom njegova partija to sprovede".
 
Mrdalj smatra da opozicija ima problem da iskristališe koncepciju sive zone u kojoj se nalazi.
 
"Još nismo de fakto diktatura, ali smo blizu, ali i dalje imamo izbore na kojima se menja vlast. Kombinacija nedemokratske vlasti sa demokratskim procedurama zbunjuje opoziciju koja ne uspeva da konceptualizuje strategiju i pomeri se dalje od blokade ulica", ukazao je on.
 
Kako je naglasio, na opoziciji je sada da pronađe način kako da pliva u sivoj zoni - da ne bude izigrana koruptivnim smicalicama vlasti sa jedne strane, a sa druge kako radikalizovati i mobilisati građane na blokade i nešto više.
Mrdalj je mišljenja da su izbori za gradsku vlast u Beogradu ključni i da veruje da će Vučić to odlagati jer se "ljulja".
 
Na pitanje u kom formatu vidi izlazak opozicije na izbore, Mrdalj je podsetio da je Slobodan Milošević "oboren u jedoj koloni".
 
"Jedna kolona signalizira da je dogorelo do nokata. Ako se tako odluči, to je signal da nema kud. Ako je opoziciji bitno u koliko kolona ide, onda im nije dogorelo i znači da kalkulišu", istakao je Mrdalj.
  • Ludovički

    12.09.2023 13:31
    Blesava, uplašena masa
    Jedni krive opoziciju, drugi hvale poziciju,a njih zajedno jedva ako ima milion. Šta misle i rade onih 5 i kusur miliona? Oni su izgleda nezainteresovani i sve im je potaman.
  • Djomla

    12.09.2023 12:42
    Samo kazem
    Zamislite koliko je losa opozicija kad nemoze da pridje ovako losoj vlasti.toliko toga je klimavo a oni se uhvatili blokade....da se covek doobro zamisli
  • Imre

    12.09.2023 12:05
    Humoreska sto da NE
    Ovo se ne slaze sa americkim stavom oko vremena izbora,jer se plase da ce Vucic izgubiti vlast,dok bi nova ponistila Ohridske obaveze Vucica.
    Sad tu postoji sumnja u dogovor Vucica i opozicije,kako nova vlast da ponisti Ohridski sporazum uzimajuci za pravo da je to posao vlade i premijera,a da je Vucic uzurpirao ustav nametnuvsi se za pregovaraca.
    Ako je do pobede SNS dolazio i kradjom glasova,mose se dogoditi da svojom kradjom glasova izgube izbore.
    Ako se ovo radi to je pametno i dolazimo do pobede ,kako je govorio Djuric 5:0 za nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija