Šta se dešava na Kosovu: I dalje traje čišćenje terena, Srbinu 30 dana kućnog pritvora

Nakon oružanog sukoba u Banjskoj situacija na severu Kosova i dalje je napeta. Pojedini mediji su objavili da je utoku pretres u Banjskoj.
Vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je za Kontakt Plus da policija trenutno u Banjskoj traje čišćenje terena, te da nije u pitanju pretres, kako su izvestili pojedini mediji.
 
Eljšani je precizirao da je u toku pregledanje terena po šumama gde se traži eventualno ostalo oružje i eksploziv.
"Pregledamo drugu stranu, čisti se teren, gleda se teren po šumama", kazao je Eljšani.
 
Prema njegovim rečima, prisutni su i forenzičari, istražitelji, pripadnici KFOR-a.
Ujedno je podsetio da su se juče specijalne jedinice Kosovske policije povukle iz sela Banjska, te da ih je zamenila interventna jedinica.
 
Situacija u samoj Banjskoj je mirna, piše Radio Kontakt plus, prenosi Radio Goraždevac
 
"Na terenu smo zatekli pripadnike interventne jedinice, koji se nalaze na ulazu i u centru sela, dok smo dva pripadnika specijalne jedinice zatekli ispred objekta Rajska banja. Meštani se kreću. Sporadično se mogu sresti novinarske ekipe", navodi Kontakt Plus.
 
U međuvremenu, Srbinu iz Zvečana L. J, koji je pre dva dana uhapšen na prelazu Jarinje, određena je mera kućnog pritvora u trajanju od 30 dana, prenosi KoSSev.
 
Na današnjoj konferenciji za medije, a nakon ročišta koje je održano u sudu u severnom delu Mitrovice, advokat Asdren Hodža kazao je da je nakon izlaganja odbrane, tužilaštvo odlučilo da se njemu odredi mera kućnog pritvora.
 
"Bili smo na ročištu po zahtevu tužilaštva za određivanje pritvora protiv mog branjenika L.J. i nakon izlaganja odbrane i protivljenju zahtevu tužilaštva, tužilaštvo je promenilo zahtev iz zahteva za određivanje pritvora i oni su se složili da mu se odredi mera kućnog pritvora", kazao je Hodža ispred suda u Mitrovici.
Advokat ističe da su se "zarad efikasnosti, zarad mira i zarad odvijanja normalne procedure" – složili sa ovom merom.
 
"Tako da smo u suštini zadovoljni što nije određen pritvor, jer smo smatrali od početka da nema dokaza da se ograniči sloboda jednom našem građaninu", navodi Hodža.
 
Tokom oružanog sukobu 24. septembra u Banjskoj poginuli su službenik Kosovske policije i trojica Srba.
  • zztop

    03.10.2023 19:47
    Kume provodi se projekat ZSO kako je i dogovoreno na ohridu ...
  • R49

    03.10.2023 16:58
    Jasno
    Sve ovo što radi Kosovska policija je normalna procedura posle ovakvih događaja. Drugo pitanje je zašto je do ovoga trebalo da dođe i ko je kriv za to. Istraga još nije završena, ali sve ukazuje na nepomenika, koji, naravno, ništa nije znao i njegove saradnike.
  • Zovem se Stevo

    03.10.2023 16:20
    INAČE
    Srpska lista, pa to si le lista poganih krimosa.
    Treba Kosovska policija da ih dobro pretrese, da ih izvrne na postavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.