Vučić: Sa sistemom "Pronađi me" neće biti lako učiniti otmicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pored sistema za uzbunjivanje u slučaju nestanka dece "Pronađi me", koji je urađen po uzoru na američki "Amber alert" neće biti lako izvesti otmicu.
Vučić: Sa sistemom "Pronađi me" neće biti lako učiniti otmicu
Foto: Pixabay
"Sa ovakvim sistemom, digitalizovanim autoputevima, modernim železničkim stanicama, aerodromima u Srbiji, nije lako učiniti otmicu, nije lako da želite da napravite najstrašniji zločin i učinite nešto nekom detetu, jer nećete moći da se sakrijete i pobegnete, jer je reakcija strahovito brza", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.
Uporedio je to sa akcijom dobrovoljne predaje nelegalnog oružja, koja je organizovana ranije ove godine, navodeći da se ni nakon te akcije, kao ni zahvaljujući sistemu "Pronađi me", nikada neće saznati koliko je života spašeno.
"Svejedno, jedan život da smo spasili, a spasili smo mnogo više, to je dobro urađeno", kazao je Vučić.
 
Naveo je da je važno da policija aktivira sistem kada god smatra da je potrebno, bez obzira da li će to uznemiriti javnost, jer će to spasiti neko dete.
 
"Srbija je jedna, ma kako se to nekome dopalo ili ne, od najbezbednijih zemalja u Evropi", rekao je Vučić.
Sistem "Pronađi me", koji služi za hitno obaveštavanje javnosti u slučajevima nestanka dece, pušten je danas zvanično u rad.
  • taras

    26.10.2023 09:46
    ajde
    Beži bre, čibe!
  • Laci

    26.10.2023 08:41
    Do jutros, 12 botova podržava terorizam jer glasaju protiv sistema za sprečavanje terorizma.
  • V5

    26.10.2023 06:45
    Mislilac
    Duboka misao, u rangu sa onom: Za čovečiju ishranu najvažnija je hrana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija