Vučić: Iz izveštaja EK se vidi da smo napravili pomak, za mene su mnogo važnije cene i inflacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da u izvešaju Evropske komisije o napetku Srbije ima dobrih stvari, da se vidi "pomak" u reformana.
Dodao je da su za njega dešavanja u ekonomiji mnogo važnija.
 
"Smanjuje se infalicija, cene su značajno niže", rekao je Vučić za TV Prva. Naveo je da će građanima do kraja godine govoriti o daljem rastu životnog standarda.
"Pročitao sam analizu koju mi je poslala Tanja Miščević. Ima dobrih stvari. Mislim da je važno da se u 31 od 34 poglavlja primećuje napredak, a zbog naše demokratije i svega drugog važno je da se vidi poseban pomak u medijskoj sferi. To je bitno i zbog brojnih neistina koje su iznošene u prethodnom periodu", rekao je Vučić na TV Prva.
 
Ipak, dodao je da "moramo još mnogo da radimo", posebno po pitanju Kosova.
"Ali moramo još mnogo toga da uradimo, postoje i prepreke, one se najčešće vezuju za Kosovo i Metohiju, to ste mogli da vidite u izveštaju, ali ništa neočekivano", naveo je Vučić.
 
Kako je naveo, "važno je da idemo napred na evropskom putu, ali da uvek umemo da čuvamo naše državne i nacionalne interese".
 
Ocenio je da Srbija treba da sarađuje sa zemljama u regionu - Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.
 
"Mislim da je tu budućnost mnogo više, nego u mnogim zemljama EU... Mislim da će ovaj deo Evrope, koji oni nazivaju Zapadnim Balkanom, biti motor razvoja", naveo je Vučić, uz ocenu da će taj region brže sustizati standard Zapadne Evrope, nego što je Zapadna Evropa u prethodnim decenijama "bežala" Zapadnom Balkanu.
 
Vučić je naveo da Srbija mora da se fokusira na dalji dotok stranih direktnih investicija, dodajući da je do oktobra bilo 3,7 milijardi evra, odnosno za oko sedam odsto više nego prošle godine.
 
"Ali se ta struktura investicija menja. Sada dolaze iz Azije - Kine, Koreje, Japana i mnogih drugih zemalja", kazao je predsednik Srbije.
Govoreći o izborima, napomenuo je da kroz podršku izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ne daje podršku samo Srpskoj naprednoj stranci (SNS), čiji je član, već svim strankama koje okuplja ta lista.
 
"Ja se ne stidim, ponosan sam na stranku čiji sam član, ali ova lista je nešto mnogo više od toga, a to je jedan čitav narodni pokret koji želi da sačuva pristojnu, normalnu i uspešnu Srbiju, koji ne sme da dozvoli da Srbija stane", rekao je Vučić.
 
Govoreći o dosadašnjoj predizbornoj kampanji, ocenio je da "napadima na njega", pokušavaju da dovedu do njegovih političkih grešaka u reakcijama na te "napade".
 
Vučić je naveo i da opozicija "zna prave rezultate istraživanja" javnog mnjenja, kao i da "znaju da će izgubiti na izborima".
  • Диор

    09.11.2023 08:01
    Диор
    А ко је то купио нови Ђемпер од 570 Еура! Баш бих волео да Вучић објасни како купује скупу Гардеробу да платом од 1400 евра и издржава Породицу?
  • pape

    09.11.2023 07:51
    Cyco mf
    On se i dalje obraća svojim podanicima. Mi za njega ne postojimo. Kako čovek voli presto. A tek što ćemu se obiti o glavu...
  • Teča iz Kanade

    09.11.2023 06:33
    Opet je davitelj davio gradjane Srbije celo vece! Sjasi malo covece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".