FOTO, VIDEO: Porodica, kolege i prijatelji se oprostili od Žarka Lauševića na komemoraciji u JDP-u

Komemoracija povodom smrti glumca Žarka Lauševića održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu.
FOTO, VIDEO: Porodica, kolege i prijatelji se oprostili od Žarka Lauševića na komemoraciji u JDP-u
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Skupu u JDP prisustvovali su članovi Lauševićeve porodice, kolege i poštovaoci a glumac Vojislav Brajović pročitao je pesmu Branka Miljkovića "Kraj putovanja", navodeći da to čini "kao da je napisao" Laušević.
 
"Žarko je imao to 'ono'. Ko to može da opiše rečima. Zato su ga tako voleli, zato su jurili za njim, samo da ga dodirnu, da ga vide", rekao je Brajović.
Glumac i producent Milutin Mima Karadžić kazao je da se sa Lauševićem u detinjstvu igrao pozorišta.
 
"Sa predstavom 'Marko Kraljević superstar' obišli smo celu tadašnju Jugoslaviju i divno se, divno družili", rekao je Karadžić.
Počast preminulom glumcu odata je i minutom ćutanja, kao i prikazivanjem isečaka iz filmova i predstava u kojima je glumio.
 
 
Na komemoraciji su govorili i glumci Petar Božović, Irfan Mensur, Dragan Bjelogrlić, Svetozar Cvetković, Svetlana Ceca Bojković a na završetku skupa aplauz publike trajao je nekoliko minuta.
 
 
Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini.
 
Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava.
Prvu filmsku ulogu ostvario je 1982. godine u filmu "Progon", a igrao je u više od 20 filmova i televizijskih serija.
 
Ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića biće obavljen danas na Novom groblju u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija