VIDEO Policija razbila protest u Beogradu, kordoni na ulicama

Policija je uhapsila više demonstranata nakon akcije razbijanja protesta koalicije "Srbije protiv nasilja" u Beogradu.
Prema pisanju beogradskih tabloida, uhapšeno je više od 30 demonstranata. MUP se nije oglašavao povodom hapšenja.
 
Tokom emisije na Pinku u kojoj gostuje Ana Brnabić saopšteno je da je sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.
 
Na večerašnjem protestu koalicije "Srbije protiv nasilja" došlo je do incidenata prilikom pokušaja ulaska u Skupštinu Beograda.
 
Razbijena su ulazna vrata i nekoliko prozora. Demonstranti su prskani biber sprejom. 
 
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ispred Skupštine Beograda 1.195 ljudi. Po njegovim rečima, nikakva revolucija nije u toku, a "siledžije će biti uhapšene".
 
Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta je pozvao da se policiji izda naređenje da se povuče iz Skupštine grada, kako bi poslanici opozicije mogli da se obrate građanima.
Incidenti su počeli nakon što je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja", pozvao građane na protestu da okruže zgradu Skupštine grada Beograda, a poslanike i odbornike da uđu unutra. 
 
Nakon tog poziva, poslanici i odbornici te liste došli su do ulaza u Skupštinu grada, u koju su pokušali da uđu, ali su vrata bila zaključana.
 
"Osvojili smo je na izborima 17. decembra. Poslanici i odbornici da uđu unutra i da se obrate sa balkona", rekao je Aleksić na sedmom protestu zbog, kako tvrde, izborne krađe, pred nekoliko hiljada okupljenih koji su nosili veliki broj srpskih zastava.
Okupljeni građani su uzvikivali "Lopovi, lopovi".
 
Kandidat za narodnog poslanika Srđan Milivojević rekao je da nema više razgovora i priče, dodajući da su izbori pokradeni. 
 
 
Po njegovim rečima, opozicija je pobedila u Beogradu. 
 
"Nema trgovine sa lopovom, lopov mora da odgovara. Tražimo poništavanje izbora, a ne da se dogovara sa filijalom državne bezbednosti koja je izašla na izbore", naveo je Milivojević i pozvao građane da upale svetla na svojim telefonima i poručio", rekao je Milivojević okupljenima.
 
Lider pokreta Ekološki ustanak i kandidat za poslanika liste "Srbija protiv nasilja" Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je na večerašnjem protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) da nije više vreme za reči, već za dela i da će se izborna volja braniti do kraja.
"Pitaju nas stalno šta je plan. Evo reći ću vam. Čija je ovo zgrada sa leve strane? Čija je ova skupština? Od večeras, ova zgrada biće slobodna, eto to je plan", rekao je Jovanović na protestu pred nekoliko hiljada okupljenih, koji nose veliki broj srpskih zastava.
 
Građani se već sedmi dan okupljaju u Beogradu zbog izbornih neregularnosti. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ponavljanja izbora neće biti, osim ukoliko institucije ne odluče drugačije.
 
Naredni protest je zakazan za ponedeljak.

Komentari 94

  • Сенивић

    03.01.2024 07:01
    И једни и други издајници
    Што сте потписали записнике.
  • Pavle

    28.12.2023 09:14
    Krediti, i fondovi strani
    Ostaće mi nerešena misterija kako su mediji (jer ih aktivno izbegavam) upakovali "sukob" prozapadne pozicije i prozapadne opozicije.
    Isplativost vidim u smislu odvlačenja pažnje.
  • Nedeljko

    25.12.2023 15:57
    Srbija protiv nasilja
    Zaista lepo zvuči, sve dok nenasilni, inteligentni i obrazovani(tako o sebi misle) ne dograbe motke pa krenu da osvajaju vlast... Da ih narod želi odneli bi ubedljivu pobedu i ne bi sada glumili Kalimera, nepravda, pokradeni smo... Nisam za SNS, ali nisam ni za ove divljake koji potcenjuju sve koji ne misle kao oni i na vlast bi po svaku cenu... Teror manjine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija