Jevtić: Namerno se odugovlačila izgradnja pruge od Beograda ka delovima Vojvodine

Bivši direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić tvrdi za NIN da je žrtva progona.
Kako tvrdi Jevtić, koji je pravosnažno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog primanja mita i protiv koga se vodi još jedan postupak, on je žrtva progona jer nije želeo da učestvuje u kriminalu i korupciji i zato što se suprotstavio pokušajima izvlačenja novca iz tog državnog preduzeća.
 
"Bio sam na brutalan način sprečavan u svemu dobrom što sam pokušavao da uradim", kaže Jevtić za NIN.
A to dobro se, piše NIN, ogledalo u rekonstrukciji 425 kilometara pruga sopstvenim sredstvima za dve godine (pre toga su se radovi izvodili samo iz stranih kredita) i u spasavanju projekta "Brze pruge".
 
"Sprečavan sam u tome na sve načine: opstrukcijama pri izvođenju radova, pri isporuci materijala, pri vršenju eksproprijacije, pri izdavanju građevinskih dozvola, fingiranim štrajkovima, zastrašivanjem na način da mi se noću ulazi u kancelariju i ostavljaju upaljena svetla, kroz medijske napade zbog čega sam za dve godine dao 300 saopštenja", objašnjava Jevtić.
On tvrdi da se namerno odugovlačila i izgradnja dela pruge od Beograda ka delovima Vojvodine.
 
Ističe da se borba za njegovu smenu vodila od prvog dana jer nije pristao da da mašine železnice Bauvezenu, koji je trebalo da naplati posao koji bi železnica uradila, piše NIN.
 
Opširnije o ovim i drugim Jevtićevim navodima čitajte u NIN-u.
  • pajo patak

    28.12.2023 14:40
    @gox
    Zato bih te posavetovao da se izdigneš iz malogradjanstva, podela, deoba itd itd..jer ne zvučiš drugačije od onih koje kritikuješ...
    dobar savet zlata vredi, kaže drevna srpska narodna izreka, a bezvredan gox-ov savet nije trebalo ni objavljivati na ovom protalu.
  • G

    28.12.2023 13:57
    Jao, kad ovi bivši počnu da se peru od blata glumeći političke žrtve, direktno mi muka pripadne! Kao da ih ne znamo sve ko zlu paru!
  • pajo patak

    28.12.2023 12:54
    @Maroder
    Velemajstore !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.