Miketić: Požar u kineskom tržnom centru deo scenarija za preuzimanje atraktivne lokacije u bloku 70

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić je ocenio da je požar u kineskom tržnom centru u bloku 70 na Novom Beogradu deo scenarija da se sa te lokacije oteraju vlasnici lokala.
On dodaje da je cilj da "neki investitor na njoj sazida objekat sa 11 spratova".
 
"Ovo nije prvi put da kineski tržni centar gori. Isto se desilo i 2021. godine, ali očito, nedovoljno je izgoreo. Sve je to deo otimačine, zarad ekskluzivne parcele za gradnju i proterivanje malih vlasnika lokala", naveo je Miketić u saopštenju.
Dodao je da je kompanija Enjub vlasnik placa na kome se nalazi kineski tržni centar, kao i susednog placa.
 
"U februaru 2022. godine je predat zahtev Enjuba za dobijanje lokacijskih uslova za susedni plac, ali je odbijen u junu iste godine. Nov su podneli novi u julu 2023. godine ali postupak nije završen iako je prošlo godinu i po dana (neobično dugo). Kao da gradska uprava čeka neki požar, ili neku katastrofu, da bi se dobili lokacijski uslovi za obe parcele, i verovatno da se objedine", istakao je Miketić.
On smatra je da je jedini način da se oteraju vlasnici lokala, koji su želeli da rade u njima, bio požar, i da će sada prihvatiti bilo kakvu nadoknadu za svoj posed od Enjuba.
 
"Po novom Zakonu o planiranju i izgradnji korisnici, odnosno vlasnici Enjuba, će postati i vlasnici luksuznog zemljišta u ulici Jurija Gagarina", naveo je Miketić i ocenio da se "veoma isplativ požar desio jutros na Novom Beogradu i progutao tržni centar, ali i nečiju imovinu, radno mesto, dragocenosti".
 
Prema njegovim rečima "ovaj scenario omogućava da firma Enjub postane korisnik, a potom i vlasnik dve susedne parcele i da će se, ukoliko grad Beograd izda lokacijske uslove za objedinjene parcele, na njima zidati "mutirani objekat od 11 spratova"
 
"Upravo zato se danas Aleksandar Šapić ne pojavljuje na licu mesta i zato ćuti dok se Novi Beograd guši u toksičnom dimu iz kinsekog tržnog centra, jer je u toku varvarska pljačke grada i građana- zapali pa opljačkaj", naveo je Miketić.
 
Podsetio je na to da je Enjub u vlasništvu Energoprojekta i istakao da je Dobroslav Bojović "sumnjivim putem" postao većinski vlasnik te kompanije koji je, "od kada je preuzeo kontrolu nad čuvenim jugoslovenskim gigantom, otpustio ljude i oborio cenu, čime je država (suvlasnik) oštećena za više od 35 miliona evra".
  • sara

    27.01.2024 12:43
    zara11@ikomline.net
    Zašto ljudi koji izmišljaju ovakve gluposti, ne odgovaraju!!!.
  • Tamara

    26.01.2024 12:17
    Dan kasnije je gorela i banja...i gori mnogo što šta u Srbiji,nije retka pojava.
  • 69

    26.01.2024 11:32
    sve ce to mali bata da sredi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.