Uhapšena još dva člana rukovodstva Vojnog sindikata Srbije

Još dva člana rukovodstva Vojnog sindikata Srbije uhapšena su juče u MUP-ovoj akciji.
U pitanju su Duško Tolmač i Predrag Jevtić, saznaje Nova.rs.
 
Ovu informaciju potvrdio je za Nova.rs advokat VSS i Novice Antića.
On je rekao i da je MUP izvršio pretrese i više privatnih stanova i kuća ostalih rukovodilaca sindikata.
 
Oni nisu uhapšeni, ali kako advokat navodi, od njih su prilikom pretresa oduzete određene lične stvari.
"Ovo je bila velika i organizovana akcija MUP-a usmerena ka celom VSS. Motiv ove akcije je sveobuhvatan atak na rukovodstvo sindikata kako bi se srušio njihov kredibilitet i nakon toga bilo smenjeno novim rukovodstvom koje bi bilo manje kritično i politički podobnije za režim i Ministarstvo odbrane", kategoričan je advokat Siniša Lunić.
 
U jučerašnjoj policijskoj akciji uhapšen je predsednik VSS Novica Antić. Policija je pretresla njegovu porodičnu kuću u Kragujevcu i tom prilikom je oduzela Antićev laptop i još neke njegove privatne stvari.
 
On je priveden u policijsku stanicu u Kragujevcu gde mu je određeno zadržavanje do 48 sati.
Nakon toga on je prebačen u Novi Sad, gde je proveo noć u pritvoru i danas bi trebalo da bude priveden u Više javno tužilaštvo, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije. Očekuje se da će biti saslušan i biće odlučeno da li će mu biti određen pritvor.
 
Tužilaštvo u Novom Sadu se oglasilo mesno nadležnim jer je sedište sindikata u Somboru.
  • Lala

    28.02.2024 16:52
    Narodna poslovica
    Sve pamti pa vrati,a ne ko žuti
  • Bez jaja

    28.02.2024 14:04
    Posni
    Djaba vam uniforma, cinovi, skole titule ,generali i ostali kada vas hapse ulicari sa tromesecnim kursom za sluzbu u mup-u,
  • roger sterling

    28.02.2024 13:56
    eh da,budi pametan
    Sindikat je radnicki, a ne vojni. Znaci bez sile i grubosti.sindikatradnika vojdke, policije..itd,a ne policijski sindikat.(sa nalepnicama na sajbniza dozvoljen parking gde god )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.