Devenport: Pre zamene tabli na Kosovu konsultacije sa Poverenikom za jezike

Šef OEBS na Kosovu Majkl Devenport saopštio je da ta Misija podržava instituciju Poverenika za jezike u utvrđivanju poštovanja jezičke usklađenosti sa zakonima.
Devenport: Pre zamene tabli na Kosovu konsultacije sa Poverenikom za jezike
Foto: Pixabay
Dodao je da bi koraci za zamenu tabli na kojima su nazivi mesta na službenim jezicima trebalo da uslede nakon konsultacija.
"OEBS podržava Poverenika za jezike u kancelariji premijera u utvrđivanju poštovanja jezičke usklađenosti prema važećim zakonima. Koraci za zamenu tabli na kojima su nazivi mesta na službenim jezicima trebalo bi da uslede nakon konsultacija sa njegovom kancelarijom", naveo je Devenport na društvenoj mreži "Iks".
Uz asistenciju Kosovske policije radnici, koje je angažovalo Ministarstvo infrastrukture, u četvrtak su uklanjali table na ćirilici i postavili nove - na albanskom i srpskom jeziku na latinici, prenosi Kosovo onlajn.
 
Na tablama sa dvojezičnim nazivima srpskih mesta na severu Kosova, koje su postavljene uz asistenciju Kosovske policije, u toku noći između četvrtka i petka crnim i crvenim sprejom precrtani su nazivi na albanskom i ostali su samo oni na srpskom. 
  • Milan

    18.03.2024 17:27
    Nesretni zapad,otimaju nam I komadaju zemlju a oni okupatori o tablama kakvi treba da budu natpisi
  • veran

    18.03.2024 07:01
    NS
    Vucevic je kad je dosao na vlast prvo uveo svuda cirilicu u NS.Da osetite malo kako je to.
  • Ilija Kovačević

    16.03.2024 15:04
    latinica
    Samo glupak se odriče srpske latinice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.