FOTO: Više od hiljadu Rusa do sada glasalo na biračkom mestu u Novom Beogradu, izbio manji incident

Više od 1.000 državljana Rusije danas je glasalo na jedinom biralištu u Srbiji gde se glasa na izborima za predsednika Rusije.
FOTO: Više od hiljadu Rusa do sada glasalo na biračkom mestu u Novom Beogradu, izbio manji incident
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Ispred birališta na Novom Beogradu je formirana velika kolona u kojoj je više stotina građana s pravom glasa na ovim izborima. 
 
U 12 sati, grupa građana koja se protivi vlasti Vladimira Putina, pojavila se kod ulaza na biračko mesto noseći zastavu Rusije na kojoj je napisano "Putin nije Rusija".
Oni su se u jednom trenutku verbalno sukobili sa ljudima u redu, mada je bilo i onih koji su im aplaudirali.
 
Na poljani preko puta Ruske škole gde se odvija glasanje oni su razvili transparente i sliku Julije Navaljne, supruge nedavno preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. 
 
Ruski opozicioni aktivista Petar Nikitin došao je ispred biračkog mesta i raspravljao se sa drugim ruskim državljaninom.
 
Kako piše Danas, aktivista Ruskog demokratskog društva uzvikivao je "Putin je ubica", kao i "ko nije za Putina neka tapše", dok je dolazio ispred Ruske škole na protestni skup "Podne protiv Putina" na Novom Beogradu.
Nikitin je napravio pometnju kada je udario starijeg čoveka pasošem po licu, a policija u civilu je odmah reagovala, navodi Danas.
 
 
Nikitin tvrdi da mu je čovek prišao, počeo da vuče zastavu i rekao da je Nikitin Ukrajinac, nakon čega je Peter izvadio ruski pasoš i udario ga po licu.
 
Nikitin je odmah priznao policiji da je udario starijeg čoveka, a na snimku se čuju ljudi, iz veoma dugačkog reda koji čekaju da glasaju, da na ruskom izgoravaju "Ukrajinci su naša braća".
 
Nikitina i starijeg čoveka koji je učestvovao u incidentu policajci u civilu odveli su prekoputa Ruske škole kako bi ih sklonili iz mase.
Izbori za predsednika Rusije počeli su u petak, a završavaju se danas. Za mesto novog šefa države takmiče se četiri kandidata: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.
  • Goran A.

    17.03.2024 21:15
    Voljeni vodja Putin
    Diktator Putin je dozvolio samo 4-ci nepopularnim političarima da se kandiduju. Istinski oponenti su ili po zatvorima (6 godina robije ako zucneš da si protiv rata) ili u izgnanstvu u Evropi. Putinova slużba je likvidiral nekoliko njih ili otrovom ili neobičnim načinom: gurnuti sunkroz prozor!!
    Da nije voljenog vodje Putina ne bi bilo rata u Ukrajini.
  • Инспектор Вишекруна

    17.03.2024 19:12
    Пуна подршка
    браћи Русима!
    Са вером у Христа, против Путиниста(Вулиниста)!
  • Dodjos

    17.03.2024 18:26
    Izbor
    Kako god ovi ljudi glasali, mislim da ce do njihove izborne komisije doci 99% glasova za vladimira vladimirovica ... e moji rusi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.