FOTO: Predstavnici Rusa u Beogradu hteli da održe komemorativni skup, policija ih odgovorila

Predstavnici Rusa u Beogradu hteli su da održe komemorativni skup zbog terorističkog napada u Moskvi, ali ih je policija odgovorila "zbog bezbednosti".
Naime, predstavnici Rusa u Beogradu koji se protive vlasti Vladimira Putina otkazali su danas, zbog tragedije koja se desila u Moskvi, protestni skup najavljen u vidu šetnje od Trga republike do ruske ambasade, pa su ga pomerili u park ispred spomenika Aleksandru Puškinu, ali ih je policija upozorila da odustanu iz bezbednosnih razloga.
 
Osnivač nevladine organizacije Rusko demokratsko društvo Pjotr Nikitin rekao je da su, posle terorističkog akta u Moskvi, odustali od protestne šetnje, ali da su hteli da održe komemorativni skup kod spomenika Puškinu i polože cveće. 
Iz policije su, međutim, dobili ozbiljne poruke da im preti opasnost ako se okupe, a obavešteni su i da su danas u Beogradu zabranjeni svi javni skupovi, rekao je Nikitin.
Nikitin je objasnio da su zato odustali od komemorativnog skupa, ali da su to kasno saznali i objavili na društvenim mrežama, te da je, s obzirom da sve njihove pristalice to nisu videle, došao da im objasni situaciju.
 
 
Pripadnika policije je u parku Ćirila i Metodija kod Vukovog spomenika, gde se nalazi spomenik Puškinu, bilo i u uniformi i u civilu dosta više nego članova novinarskih ekipa, a pogotovo Rusa koji su došli.
 
 
Nikitin je poručio da je informacije iz policije potrebno ozbiljno shvatiti, bez obzira što su dobijene putem telefona, bez pisanog obrazloženja.
Prema najnovijim podacima, broj poginulih u terorističkom napadu na "Krokus siti hol" kod Moskve porastao je na 133 osobe, saopštio je Istražni komitet Rusije.
 
Predsednik Vladimir Putin proglasio je 24. mart danom nacionalne žalosti u celoj Rusiji. Šef FSB je izvestio Putina da je privedeno 11 osumnjičenih, uključujući četvoro koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu. Ruski zvaničnici navode da je više od 145 ljudi ranjeno i da su mnogi od njih i dalje u teškom stanju.
  • CISTA

    23.03.2024 19:57
    Kad su se stavljali koveri na profil foto po fejsu zbog saose anja sa francuzima onda je ok,gde ste sad da se saosecate? Zar ljudaki zivoti nisu isti u francuskoj i rusiji? Gde ste sad moralisti?
  • 1914

    23.03.2024 18:39
    Lala
    23.03.2024 • 15:31
    Pa jel Srbija bezbedna zemlja ? Il samo Rusima ne sme da se daje podrška
    -------------------------------------------

    Jel' se u Srbiji vise ne citaju vesti, nego se ide odmah na komentare? Zna se ko je "preporucio" zabranu, i zbog cega... a odgovor je u boci.
  • vera

    23.03.2024 18:04
    c,c,c
    a zvezda-zenit je ok skup?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija