Plan za gondolu "Novak Đoković" na javnom uvidu: Poznati trasa, kapacitet žičare i drugi detalji

Opština Vrnjačka Banja stavila je na javni uvid nacrt plana detaljne regulacije buduće gondole, koja će na trasi od skoro sedam kilometara povezati centar Vrnjačke Banje i planinu Goč.
Plan za gondolu "Novak Đoković" na javnom uvidu: Poznati trasa, kapacitet žičare i drugi detalji
Foto: Pixabay
Početni planirani kapacitet žičare je 1.200 posetilaca na sat, a krajnji kapacitet je 2.400 posetilaca na sat, prenosi eKapija.
 
Trasa gondole je ukupne dužine oko 6.675 metara i, kako se u dokumentu navodi, savladava visinsku razliku od 782,7 metara između polazne i izlazne stanice. Tip planirane gondole Vrnjačka Banja-Goč je instalacija sa kabinama kapaciteta 10 putnika.
Na trasi su planirana 32 stuba, tri stanice (Vrnjačka Banja centar, Lipova, Goč) i depo za gondole na međustanici.
 
eKapija podseća da je planom koji je bio na ranom javnom uvidu sredinom prošle godine na trasi bilo predviđeno 28 stubova.
Početna (donja) stanica je planirana u naseljenom mestu Vrnjačka Banja, u samom centru, neposredno pored izvora Slatina, dok se krajnja stanica predviđa na planini Goč, na području Novog Sela.
 
Međustanica će biti pozicionirana na obroncima planine Goč, u mestu Lipova, gde se planira i depo/garaža za kabine koja će biti locirana uz međustanicu.
 
Najveći deo trase buduće gondole se nalazi u neizgrađenom području na obroncima planine Goč i prelazi preko bujne vegetacije. Područje obuhvata katastarske opštine: Vrnjačka Banja, Lipova, Novo Selo i Goč.
 
Prema podacima iz listova nepokretnosti i javno dostupnim podacima Republičkog geodetskog zavoda, deo parcela je u javnoj i državnoj svojini, dok je deo u privatnoj svojini
Plan je izradilo preduzeće "Set" iz Šapca, a javni uvid trajaće do 18. aprila.
 
Kako je ranije najavljeno, gondola će nositi "Novak Đoković" i gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković.
  • Suština

    24.03.2024 18:13
    E to je pravi patriota!
    Umesto da plaća ovde porez i da se Oskar bahati njegovim parama i maše i hvalisa se što prebaci pola para bratiji i kumovim čovek ne plaća ovde porez i plaća projekat da ovom narodu ostane stalno dobro.
    Idemoooo....!!!
  • Hm

    24.03.2024 17:34
    Hm
    Za Novi Sad pišite o gondoli, za Petrovaradinsku tvrdjavu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.