Mladić koji je pretrpeo policijsku torturu počeo štrajk glađu: Nije mi ostavljena druga opcija

Andrej Obradović, mladić koji je pretrpeo policijsku torturu počeo je štrajk glađu.
Obradović, kojem je 14. februara policija upala u stan u kom živi sa cimerkom, i kako su rekli iz organizacije "Da se zna", više sati nad njima vršila torturu, započeo je štrajk glađu, jer ga do danas, tvrdi, niko nije pozvao da da izjavu ili obavestio o pritužbi koju je podneo. 
 
On je štrajk nastavio ispred Skupštine Srbije, prenosi N1.
"Ovu odluku nisam doneo preko noći i nisam je doneo lako ali nažalost mi nije ostavljena druga opcija za borbu. Želim da ovo bude opomena i poziv nadležnim institucijama za hitne reakcije povodom slučaja koji se desio 14. februara Beogradu", naveo je Andrej.
 
On je ponovio da su tog dana povređena sva njegova ljudska i zakonska prava.
 
"Osećam se ugnjetavano i poniženo gotovo svakodnevno jer moj slučaj stoji u fioci u nadi nadležnih da ću odustati sa gonjenjem državnih službenika koji su na najgori mogući način psihički, fizički pa potom i seksualno zlostavljali dve osobe tokom pretresa u njihovom stanu", rekao je on, prenosi N1.
Kako je rekao, štrajk glađu će trajati dok se ne ispune njegovi prvobitni zahtevi, od kojih je prvi krivično gonjenje i udaljavanje sa radnog mesta dva policajca, S.V. i D. D.
 
Kako podseća N1,  slučaj nasilja dogodio se 14. februara u Beogradu, kada je policija upala u stan jednog gej mladića i njegove cimerke na Karaburmi, a zbog dojave da poseduju drogu. Sa takvom policijskom brutalnošću se pripadnici LGBT zajednice, kao i aktivisti koji beleže napade na njih, kažu, do sada nisu sreli.
 
Tortura nad te dve osobe, koja je trajala više sati, i u stanu i u policijskoj stanici, naveli su iz organizacije Da se zna.
Kako je rekao Bojan Lazić iz Da se zna, policija je provalila u stan, navodno zbog prijave da se u njemu nalazi droga, ali su pretres obavljali pripadnici specijalne policije, koji su prvo vezali i oborili na zemlju dvoje cimera, a zatim im uperili oružje u glavu.
  • /

    13.04.2024 12:56
    /
    @daliborka, ako si uopste zensko
    kojim medijima?
    ti i tvoji ste zatrovali sve mreze. koristite najgori recnik u ophodjenju sa drugima. svakoga nadzirete i pretite klanjem ko vam nije po volji.
  • Lazo

    13.04.2024 12:56
    Daliborka
    "Daliborka" da li možeš da mi se javiš!!
  • Nemanja

    13.04.2024 12:51
    @Daliborka, NN

    Vi ste "normalni" i "većina" isključivo u svojoj štali, ovo je ljudsko društvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.