Nakon što je PIO fond sve odložio zbog praznika: Kreće isplata penzija za april

Isplata penzija počinje danas, 7. maja.
Nakon što je PIO fond sve odložio zbog praznika: Kreće isplata penzija za april
Foto: Pixabay
Isplata penzija je odložena jer Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje nije radio od 1. do 6. maja zbog državnih praznika.
 
Prvi na redu za isplatu primanja su korisnici penzija po osnovu samostalnih delatnosti i preko tekućih računa i dostavom na adresu ili koji ih preuzimaju na šalterima pošta.
Prema kalendaru PIO fonda, u sredu, 8. maja penzije sleduju poljoprivrednim i vojnim penzionerima.
Najbrojnija grupa primalaca penzija, oni koji su ostvarili pravo po osnovu zaposlenja, penzije na tekući račun primaju 10. maja, a na adrese 13. maja. 
 
Takođe, u petak, 10. maja penzije ležu i onima koji su ostvarili penzije u republikama bivše SFRJ.
  • Mučenik

    11.05.2024 09:07
    Spas penzionera?
    PENZIONERI, SLUŠAJTE VLASTI I BIĆETE ZA PRIMER?

    Ministar plagijator„dr“ Siniša Mali je nadmašio u obećanjima i lažima svoga šefa sa povećanjima penzije. Povećanje penzije nikako da prate inflacije i uvećanja troškovi života. Najavom basnoslovnog uvećanja penzije u analima laži omogućava da milion penzionera živi u bedi i jadi. S druge strane, tako ljudske i blagotvorne vlade i predsednik kada će vrate otete penzije četiri godine za redom (2014-2018) i da ponište zahvalnosti predsednika penzionerima što su spasili državu od bankrpota. Takođe, kada su došli naprednjaci na vlasti (2012.) prosek penzije je bio iznad 60% prosečne plate, a za vreme njihove nehumane vladavine prosečna penzija je pala na 40% prosečne plate. Tu su im pomogli, da se ne sete penzioneri, gladijator MMF. Vlasti lažu penzionere da će stabilizovati penzije na 50% prosečne plate. Da li oni mogu nešto pošteno ljudski da urade, osim laži i krađi, izgleda ne znaju i ne umeju ili lažu jadne penzionere.
  • pogledajte se

    07.05.2024 20:50
    Sa zgrade PIO jos uvek zvrje praznine odakle su poispadale ploce sa fasade. A u zgradi pored jos uvek su prazni spratovi gde su se nekada nalazili. Ljudi, na vase oci su vas opljackali i vi jos uvek cutite. Vi niste narod nego dijagnoza. Mene je sramota kada predjem granicu.
  • Maca

    07.05.2024 09:15
    Bezobrazluk PIO fonda
    Bezobrazluk da nas penzionere ostave bez penzijemkoja se inače isplaćuje 1x mesečno i jedva je rastegnemo do nove uolate a jop su bili orsznici ne samo prvimajski već i uskršnji a mi bez para i za sebe i za unučiće !!!!
    Bitno da smo uplačivali u pio fond 40 godina !
    A isplaćuju nam za mesec unazad naše pare i još ne može na vreme a da ne spominjem koliko su nam male penzije i još su ukrali jedokratno tobož da de finansijski konsoliduje država koja troši kao pijani raskalašni bogataš (tudjim parama je najlakše biti faca )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.