SSP: Umesto na posao, radnici javnih preduzeća sutra moraju da pozdrave predsednika Kine

Stranka slobode i pravde tvrdi da zaposleni u Gradskoj čistoći i u drugim beogradskim preduzećima, umesto na posao, sutra u 8.30 moraju da dođu ispred Palate Srbija da bi pozdravili predsednika Kine.
Predsednik Kine Si Đinping doputovao je večeras u dvodnevnu posetu Srbiji, a dočekao ga je Aleksandar Vučić.
"Naprednjaci ovako nastavljaju da maltretiraju zaposlene u javnim preduzećima, koristeći ih kao stranačku vojsku koja ovaj put služi samo da bi Vučić gostu pokazao da ga ljudi u Beogradu podržavaju", navela je u pisanoj izjavi potpredsednica Gradskog odbora SSP Ana Gođevac, saopštila je ta stranka.
Da bi, kako je navela, ispunili šefov zahtev, stranački direktori ucenjuju radnike i tako pokazuju šta se spremaju da urade 2. juna, kada su zakazali "novu izbornu prevaru koju sprovode na isti način kao u decembru".
 
"Da nije tako, režim bi primenio petu i šestu prioritetnu preporuku ODIHR-a koje zahtevaju sprečavanje zloupotrebe državnih resursa i ukidanje pritisaka na zaposlene", navela je Gođevac i poručila da SSP "nastavlja borbu za prava radnika da sami biraju koga će podržati, a protiv koga će protestovati, što im danas naređuju bahati i korumpirani naprednjački direktori". 
  • Lujka

    08.05.2024 13:35
    jako providno
    Opet nisu objektivni u izveštavanju. Imate one koji žele da izađu i pozdrave Si Đinpinga i imate one radnike koje je taj poziv pogodio. I naravno imate birokrate koji vide samo ove radnike što ne žele i oko njih prave priču o tome kako nam je režim nedemokratski.
  • A

    08.05.2024 13:29
    Šta
    će im faliti,sigurno će biti žalosni što ne nose smeće.
  • xx

    08.05.2024 08:57
    @Šalterski radnik
    Ti si verovatno postao šalterski radnik obilazeći ds mitinge...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.