Agencija za statistiku: Očekuje se da Kosovo ima 1,6 miliona stanovnika

Agencija za statistiku Kosova (ASK) je najavila da će, prema rezultatima popisa stanovništva, Kosovo imati 1,6 miliona stanovnika i oko 600.000 pripadnika dijaspore.
Agencija za statistiku: Očekuje se da Kosovo ima 1,6 miliona stanovnika
Foto: Beta/AP
Direktor ASK Avni Kastrati rekao je da je "ovo veliki dan za Kosovo" i za sve jer se radi o projektu kojima značaja za mnoge oblasti.
"ASK zahvaljuje svima na saradnji u ovom procesu popisa stanovništva. Očekuje se da će Kosovo imati 1,6 miliona stanovnika", rekao je on.
Dodao je da je u procesu popisa registrovano 600.000 građana koji žive u dijaspori, i dodao da očekuje da će se taj broj povećati pošto je rok za registraciju dijaspore pomeren za avgust.
 
Kastrati je takođe najavio da će deo podataka biti objavljen tokom jula, dok će konačni podaci biti objavljeni nakon šest meseci.
On je takođe rekao da su sve zajednice učestvovale u popisu stanovništva i da je samo deo Srba na severu odbio popis.
  • prosto

    28.05.2024 12:47
    Kladio bih se da neće ni 1M preći ali svkako će se lažirati podaci tako da me ne bi čudilo da ih i 5M ima. Sve zavisi od toga šta amerima odgovara.
  • Бранко

    28.05.2024 06:39
    Бранко
    Колико год да их има њихов проблем у њиховој држави. Нас је све мање 6,5 милиона и незаустављиво опадамо док је њива оног ко је обрађује и земља чије је веће стадо на њој вазда било и остало!
  • Bela

    27.05.2024 22:43
    E oni tapkaju u mestu, a mi smo ubunarili..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.