Tužilaštvo o slučaju Željka Mitrovića: Policiji naloženo da pokrene istragu

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev policiji za prikupljanje potrebnih podataka i obaveštenja u vezi sa video zapisom koji je objavljen na profilu Željka Mitrovića na mreži "X".
Na objavljenom videu prikazano je kako Mitrović, rukujući lukom, ispaljuje strelu na čijem se vrhu nalazi naprava nalik na minsko-eksplozivno sredstvo, rečeno je za Danas iz ove institucije.
"Pored ostalog, naloženo je da se utvdi gde je nastao snimak, da li se u konkretnom slučaju radi o pravim minsko-ekspolozivnim napravama, na koji način je izazvana ekspolozija, tj. da li se radi o eksploziji pravih mina ili pirotehničkim efektima", navedeno je u odgovoru.
Iz tužilaštva su naveli da je, ukoliko se utvrdi da se radi o pravim minsko-eksplozivnim sredstvima, dalje naloženo da se utvrdi na koji su način nabavljena, gde su držana i da li je imao dozvolu za njihovo držanje i upotrebu.
 
"Po prijemu izveštaja policije, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu", zaključeno je u odgovoru.
  • Borko

    30.05.2024 08:11
    Ne pišite gluposti
    Već smo valjda apsolvirali da nije u pitanju prava mina, što je odmah bilo vidljivo iz snimka svakom ko je služio vojsku i razume se. Bilo je vidljivo i iz izgleda mine, pošto samo sliči na minobacačku minu, ali ni izdaleka ne izgleda kao prava. Da ne govorimo o težini mine, o tome da bi svi bili puni gelera da je bila prava itd. Bilo je i dosta objašnjenja u komentarima. Zato prestanite više da pišete gluposti.
  • Čika Lale

    29.05.2024 20:01
    Nemoj džabe
    Željko Mitrović je, dokazano, imun na srpsko sudstvo i tužilaštvo. U ovoj zemlji taj čovek može da čini šta mu je volja jer zna da neće snositi nikakve posledice. Nažalost i svi mi znamo da je to prosto i jednostavno sve baš tako i ostaje nam samo da se molimo bogu da mu se ne nađemo na putu. Onog jadnog čoveka strpaše u prdekanu, gde izgubi glavu, zbog jedne petarde, a ovaj sotomailo mož da radi šta oće! E to vam je naša Srbija
  • Branka

    28.05.2024 14:53
    Mitrović izgubio vezu sa mozgom, zabraniti pink pod hitno,šljam ove države

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.