Inspekcija će po stanovima kontrolisati rad na crno

Inspektori će od sledeće nedelje moći da kontrolišu rad na crno i u stanovima.
Inspektori će od sledeće nedelje moći da kontrolišu rad na crno i u stanovima.

Zakonom o inspekcijskom nadzoru, koji je usvojen krajem aprila, a koji će se u potpunosti primenjivati od naredne godine, inspektori su dobili nova ovlašćenja. Tako će od 30. jula inspektori moći da kontrolišu stanove za koje se sumnja da se u njima vrši neki neprijavljeni posao.

Ukoliko inspektore vlasnik stana ili zakupac ne pusti unutra, dozvolu za ulazak u objekat će dobiti od suda. Ukoliko i pored naloga suda inspekciji bude onemogućeno da uđe u stan, to će obezbediti policija. Uviđaj će moći da bude nenajavljen, i obavljaće se u prisustvu dva punoletna svedoka. Ukoliko se proceni da je rizično, uviđaj se može obaviti i bez svedoka.

Kazna za one koji rade na crno po stanovima se kreću do dva miliona dinara.

  • 27.07.2015 21:23
    ZAPREPASTEN
    Godinama ne radim ,a prezivljavam sto ponesto popravim (racunar , TV ili sl.) ! Poslednjih par godina posla jedva da ima i ne daj boze da kazem 1000 din , vec je "skupo"! Ne krivim narod, ni ja nemam. Ovaj "zakon" je samo jos jedan nacin da ova stoka siri svoju strahovladu i otima od najsiromasnijih!! Dosta je bilo. Na ovaj ili onaj nacin ja odoh iz Srbistana! Umesto na "infostud" , od 30. jula CV saljem van granica ove nesrecne i mracne zemlje.
  • Milos

    26.07.2015 11:11
    I ta sad ja renoviram kupatillorecimo ili gletujem sobu i pozovem majstora drugara koji mi ne naplati i nema radnju i sad moram da strepim dal ce neki komsija da me prijavi i da placamo kazne ...
  • 24.07.2015 20:29
    tresla segora rodio se mis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija