"Plavuše sa RTS-a" vs "brkati poslanik"

Novinarke i urednice Radio-televizije Srbije reagovale su na, kako su navele, "uvrede i prostakluke" koje je poslanik i dramski pisac Siniša Kovačević izgovorio u više navrata u Skupštini Srbije nazivajući ih "plavušama sa RTS-a" i najavile pokretanje sudskog postupka protiv njega.

Novinarke i urednice Radio-televizije Srbije reagovale su na, kako su navele, "uvrede i prostakluke" koje je poslanik i dramski pisac Siniša Kovačević izgovorio u više navrata u Skupštini Srbije nazivajući ih "plavušama sa RTS-a" i najavile pokretanje sudskog postupka protiv njega.

"Kovačević je u više nadahnutih skupštinskih nastupa pominjao plavuše sa RTS-a u nepriličnom, nedostojnom i, čitavom civilizovanom svetu, nedozvoljenom kontekstu", navode u reagovanju Nataša Miljković, Olivera Kovačević i Olivera Jovićević, u ime "desetina plavuša sa RTS".

"Krajem septembra, citiramo, usred Skupštine Srbije, izrekli ste da 'plavuša vodi jutarnji program, plavuša vodi vesti, plavuša vodi beogradsku hroniku, plavuša vodi dnevnik, plavuša vodi politički program, plavuša vodi na piće, plavuša vodi kući'. Na današnjem zasedanju izjavili ste da najgledanija srpska televizija RTS nema nikakav program - 'osim nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga'", stoji u reagovanju.

Navodi se da je pravo Kovačevića da se u oceni programa RTS-a "raziđe sa vlastitim narodom", ali da "ne može preko 'plavuša', polnog rasizma i zaštićen imunitetom da, usred Skupštine, vodi krstaški rat protiv RTS-a, jer sudskim putem, mimo važećih pravilnika, zahteva isplatu 160.000 evra autorskih honorara za reprize njegovih serija".

"To svi zaposleni na RTS-u znaju i pitaju se, brkati poslaniče i junački književniče, da li biste ovako vređali 'plavuše' i naš program da ste, odupreti svojim poslaničkim autoritetom, protivzakonito odlomili milionsku nadoknadu?", navode Miljkovićeva, Kovačevićeva i Jovićevićeva.

Kovačević: RTS u dubokoj krizi

Kovačević je u utorak izjavio da se Radio-televizija Srbije nalazi u dubokoj krizi, bez koncepta i programa.

"Čini mi se da, pored toga što je loše vođena i što apsolutno nema nikakav program, osim onih nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga, menadžmentu te kuće niko nije rekao da su se u Srbiji dogodile određene političke promene", rekao je Kovačević.

  • Пера

    15.11.2012 07:04
    плавуше
    Господин је у праву.
  • zacin c

    14.11.2012 19:36
    filtriranje
    ima na RTSu kvalitetnog programa i dobrih novinara ali su minutaža i termini koje dobijaju zaista sramni, kao uostalom i prepucavanje pomenutog poslanika i grupe novinara. Ruku na srce, meni Tijanić tu najviše smeta.
  • gledalac

    14.11.2012 17:15
    1. Program RTS-a je katastrofa
    2. Plaćamo pretplatu za prastare, španske i forenzičke serije
    3. Kultura i emisije o kulturi u tragovima
    4. Školski program nepostojeći (pre podne se puštaju serije navedene pod tačkom 2.) Opstanak, i slične stvari koje smo mi gledali nestali u vidu lastinog repa
    5. Ostale emisije vrcaju od snishostljivosti i poltronstva.
    ......

    I na kraju zaista se smenjuju plavokose voditeljke koje vode kojekakve isprazne emisije. O svi znamo da je to UPRAVO TAKO ali avaj to je rekao neko iz DSS i odmah smo apriori protiv. E kakav smo polusvet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija