Sporazum sa Emiratima u februaru

Tokom meseca biće potpisan ugovor sa kompanijom Al Dahra, a već na proleće bi u Srbija mogla da stigne i prva banka iz Emirata, najavljuje ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Tokom meseca biće potpisan ugovor sa kompanijom Al Dahra, a već na proleće bi u Srbija mogla da stigne i prva banka iz Emirata, najavljuje ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je izjavio da će tokom ovog meseca biti potpisan međudržavni sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u brojnim oblastima, koji će biti i pravni osnov za ugovor sa kompanijom Al Dahra.

Dinkić je posle sastanka sa delegacijom te kompanije rekao da je cilj da ugovor bude zaključen tokom marta, kada će biti osnovano i zajedničko preduzeće u kome će Srbija imati 20 odsto vlasništva.

Naveo je i da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata namerava da u Srbiji izgradi pet fabrika za preradu hrane. Al Dahra je zainteresovana i za luku Pančevo, i oko 40 hektara državnog zemljišta u tom gradu trebalo bi da bude stavljeno u funkciju izgradnje nove luke.

  • mile V*

    01.02.2013 14:58
    dinkić
    satrape Vojvođanski,doćiće dan kad ćemo te proglasiti za PERSONU non GRATA u Vojvodini,uz konsekvence koje uz to idu.Počev od onih 1000 evra pa nadalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.