Predsedniku Budve ukinut pritvor

Predsedniku opštine Budva Lazaru Rađenoviću ukinut je pritvor, u koji je bio stavljen u utorak zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom službenog položaja 2007. godine oštetio opštinu Budva za oko dva miliona evra.
Predsedniku opštine Budva Lazaru Rađenoviću ukinut je pritvor, u koji je bio stavljen u utorak zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom službenog položaja 2007. godine oštetio opštinu Budva za oko dva miliona evra.

Međutim, sud u Podgorici odredio je pritvor savetniku Vlade Crne Gore za investicije i strana ulaganja Aleksandru Tičiću, zbog sumnje da je u isto vreme pomagao Rađenoviću u finansijskoj transakciji kojom je oštećen budžet Budve. Tičih je tada radio u opštini Budva.

Tičić se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj kao član Komisije koja je odobrila prodaju zemljišta na Košljunu kojom je prema proceni istražitelja oštećena Opština Budva.

Crnogorsko Specijalno tužilastvo za borbu protiv organizovanog kriminala, međutim, najavilo je da će protiv Rađenovića pokrenuti kirivični postupak zbog sumnje da je ranije zloupotrebio službeni položaj, čime je oštećen budvanski budžet.

Rađenović je 2007. bio zadužen za opštinske finansije. Tada je privatnoj firmi Luna SP prodato zemljište na brdu Košljun, a ona je kasnije tu istu parcelu, mnogo skuplje, prodala jednoj arapskoj kompaniji.

Tužilaštvo je, takođe, saopštilo da će krivični postupak biti sproveden i protiv Jelice Petricević, bivše direktorke Prve banke Crne Gore, preko koje je obavljena pomenuta finansijska transakcija, kao i protiv Vida Rađenovića iz firme Luna SP. Petričević i Vido Rađenović se terete kao pomagači u zloupotrebi službenog položaja Lazara Rađenovića.

Portparol Vlade Crne Gore Srđan Kusovac rekao je da će se Vlada odrediti prema pravno-političkim posledicama daljeg angažovanja u Vladi savetnika Aleksandra Tičića, nakon što se on izjasni o pretpostavkama da je odgovoran za štetu koja je nanesena budžetu opštine Budva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.